Eco2Shield, slim en veilig rond objecten maaien

Eco2Shield, slim en veilig rond objecten maaien 1

Kom er maar op! Een betonnen plaat, als een soort schild om de basis van objecten in gras en groen in de openbare ruimte. Maaimachines kunnen dankzij de ‘Eco2Shield’ veilig rondom die objecten maaien en nabewerking met een bosmaaier is niet meer nodig.

“Eco2Shield: Efficiënter maaien en veel veiliger voor weg-, groenwerker en weggebruiker”

Werkers uit de berm

Het weren van mensen met een bosmaaier en het creëren van meer overzicht voor maaivoertuigen vergroot de verkeersveiligheid. Eco2Shield bedekkingsschilden, bestaan uit twee identieke delen. Eenmaal geplaatst op maaihoogte vormen zij een afgesloten geheel aan de voet van een obstakel in de berm. Het ‘schild’ is zo ontwikkeld, dat het belast kan worden tijdens het maaiproces en blijft stabiel op een ondergrond liggen zonder de obstakels te belasten.

Voordelen

Maaiwerkzaamheden worden tot 40% teruggedrongen, veiliger uitgevoerd en de Eco2Shield beschermt masten en palen. Bosmaaiers zorgen voor slijtage aan objecten in de berm. Het niet langer gebruiken van die maaiers, draagt bij aan een langere levensduur van de berminrichting.

Eenmaal geplaatst voorkomt het Eco2Shield assortiment schade aan onder andere lichtmasten, communicatie- en reflectiepalen. Scheve palen in de berm behoren bovendien tot het verleden.

Eco2Shield, slim en veilig rond objecten maaien

Plaatsen en uitvoeringen

De Eco2Shield is te plaatsen met een klem of vacuümmodule. De juiste afmeting zorgt voor een veilige afstand tussen machinaal maaien en het obstakel in de berm, dit voorkomt schade. Het assortiment bestaat uit:
– Model ST85
Diameter: 850 mm, Baan: 160 mm, Nok: 130 mm, Kern: 255 mm, Dikte: 80 mm.
– Model MI50
Diameter: 500 mm, Baan: 123 mm, Nok: 100 mm, Kern: 77 mm, Dikte: 80 mm.

Eco2Shield is van een duurzaam betonreceptuur en wordt voor Essie door Martens vervaardigd van zowel gerecycled als circulair materiaal.

Prijs

De slimme vinding van Essie won eerder al bijna de Infratech Innovatieprijs en won de innovatieprijs op de Groene Sector Vakbeurs begin dit jaar in Gorinchem.

Eco2Shield, slim en veilig rond objecten maaien.

Advertisment ad adsense adlogger