345 appartementen aan Naritaweg in Amsterdam

Project - 345 appartementen aan de Naritaweg in Amsterdam

Het officiële startsein is gegeven voor de start bouw van 345 appartementen op de plek van het voormalige FNV-kantoor aan de Naritaweg in Amsterdam. Het project maakt onderdeel uit van de transformatie van Sloterdijk-Centrum naar een gemengd woon- en werkgebied.

“De appartementen aan de Naritaweg worden verwarmd door een collectieve WKO-installatie”

Begin september zijn de bouwwerkzaamheden op de voormalige plek van het FNV-kantoor officieel van start gegaan. Met een druk op de knop werd de heistelling in gang gezet. Bouwbedrijf Wessels Rijssen – een VolkerWessels onderneming – is verantwoordelijk voor de bouw van het gehele project. De verwachting is dat het project in het eerste kwartaal van 2025 wordt opgeleverd.

Drie gebouwen

De appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen. In twee van de drie gebouwen komen in totaal 173 sociale huurappartementen en één commerciële ruimte. De verhuur hiervan is in handen van woningcorporatie Eigen Haard. DW Property gaat 172 vrije sector huurwoningen en meerdere commerciële ruimtes in het andere gebouw verhuren.

WKO

De sociale huurwoningen zijn één- en tweekamerappartementen en worden tussen de 40 m² en 68 m² groot. De luxe afgewerkte vrije sector huurwoningen zijn twee- en driekamerappartementen en hebben afmetingen van 50 m² tot 120 m². Op het dak van de ondergrondse parkeergarage komt een gezamenlijke binnentuin voor alle bewoners. Alle woningen worden duurzaam verwarmd door een collectieve Warmte Koude Opslag (WKO)-installatie.

Lees ook: Project – realisatie 1221 in Delft 

Voormalig bedrijventerrein

Sloterdijk verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar mensen kunnen wonen en werken. Sloterdijk ontwikkelt zich tot een duurzaam en innovatief gebied. Dit nieuwe complex op de plek van het voormalige FNV-kantoorgebouw past hier uitstekend in. Inmiddels telt het gebied zo’n 750 bewoners.

Rond 2025 zijn er zo’n drieduizend woningen opgeleverd. Een ontwikkeling die Sandra Doevendans, portefeuillehouder Bouwen en Wonen binnen dagelijks bestuur stadsdeel Nieuw-West, toejuicht. “Hiermee geeft Amsterdam en in dit geval Nieuw-West invulling aan de grote behoefte aan woningen. Dat kan perfect in Sloterdijk, met goede voorzieningen in de directe omgeving. We zullen samen met de bewoners, bedrijven en maatschappelijke voorzieningen gaan zorgen voor sterke gemeenschappen in dit gebied, want ook Sloterdijk hoort bij Nieuw-West.”

KondorWessels Projecten – ook een VolkerWessels onderneming – en Flow Real Estate Development hebben dit project in opdracht van DW Property samen ontwikkeld. Inbo Architecten en Space Encounters zijn als architecten verantwoordelijk voor het ontwerp.

Advertisment ad adsense adlogger