Gemeente gezocht voor het funda-huis

Gemeente gezocht voor het funda-huis

De data van woningzoekers van funda vormde de basis voor het ontwerpen van het funda-huis. Inmiddels zijn de plannen ver gevorderd. Nog gezocht: een gemeente met een geschikte bouwlocatie die ook als samenwerkingspartner in dit project wil stappen.

Het doel – een rijtjeshuis met het ruimtelijke gevoel van een kasteel

Woningzoekers dromen van een kasteel, zoeken een vrijstaande woning en kopen een rijtjeshuis. Dit blijkt uit de big data van funda. Zij vroegen zich af: kun je met deze data een huis ontwerpen?

Architecten Dingeman Deijs en Jeroen Atteveld kregen van Van Wijnen de opdracht om op basis van funda’s big data het droomhuis van Nederland te ontwerpen. Een rijtjeshuis met het ruimtelijke gevoel van een kasteel. Gemaakt van data en dromen van woningzoekers in ons land.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Droom, wens en realiteit

Twee jaar geleden is het project uit nieuwsgierigheid geboren. Maar nu moet de volgende horde worden genomen – van big data naar bouwtekening. Het funda Huis wordt straks echt gerealiseerd in een wijk in Nederland. Het geldt als symbool van vraaggestuurd ontwikkelen.

Samen met funda, Heren 5 architecten, Dingeman Deijs Architects en nieuwbouwplatform Nieuw Wonen Nederland realiseren Van Wijnen een huis waarin droom, wens en realiteit met elkaar worden verenigd. Het funda-huis is uniek. Het biedt de ruimte van het kasteel en is toch zo ontworpen dat het in elke straat met rijtjeshuizen ingepast zou kunnen worden.

Ketenpartners

Dit project biedt een mooie kans voor een gemeente. Samen met andere ketenpartners kunt u experimenteren met vraaggestuurd ontwikkelen. Van Wijnen wil daarbij intensief samenwerken en de traditionele aanpak en werkwijze los te laten.

Interesse?

Wil je als gemeente meedoen dan is alle benodigde informatie waaronder de selectieprocedure, planning en de beoordelingscriteria voor de inschrijving te vinden via het inschrijfformulier.

Aanmelden kan tot en met 5 augustus 2019. U kunt uw interesse kenbaar maken middels het aanmeldformulier.

Advertisment ad adsense adlogger