Genomineerden bekend voor VSK Awards 2020

Genomineerden bekend voor de VSK Awards 2020

De vakjury heeft de nominaties voor de VSK Awards 2020 bekendgemaakt. De prijzen worden dinsdag 4 februari op de vakbeurs VSK ( 4 t/m 7 februari in de Jaarbeurs in Utrecht) uitgereikt.

Veel fabrikanten hebben het lef om buiten de eigen kaders te denken

De jury, onder voorzitterschap van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra, heeft 54 inzendingen beoordeeld. Dit heeft uiteindelijk negen nominaties opgeleverd in drie categorieën.

De winnaars worden op dinsdag 4 februari bekend gemaakt tijdens de opening van de beurs. Dit vindt plaats van 10.30–11.45 uur in het Kennistheater in Hal 10. Voorinschrijvers van de beurs kunnen via www.vsk.nl stemmen op de publieksfavoriet onder de genomineerden. De publieksprijs is de vierde VSK Award die deze ochtend wordt uitgereikt.

Lef en samenwerken

De jury constateert dat veel fabrikanten het lef hebben om buiten de eigen kaders te denken. Er wordt samengewerkt in de keten, waarbij niet geschroomd wordt om heilige huisjes ter discussie te stellen.

Dit betekent dat opdrachtgevers niet enkel meer kijken naar stichtingskosten. Er wordt ook gekeken naar prestatie in relatie tot de totale kosten over de levensduur van een gebouw of installatie.

(Lees verder onder de foto.)

Het comfort en de wensen van de gebruiker staan voorop. Techniek is geen oplossing om aan regels te voldoen, maar om gebruikers van gebouwen maximaal comfort en veiligheid tegen minimaal energieverbruik te geven, zo oordeelt de jury.

Genomineerd in de categorie Energietransitie
ACIN Instrumenten – AirThightness Tester ATT
Brink Climate Systems– Multi Air Supply
Remeha – Waterstofketel

Genomineerd in de categorie Gezond & Comfort
Roswel – THB Thermostatische inregelaar
Wolf Installatiesystemen – Compacte ventilatie-unit CKL
Hamers & Kesber – Schell SWS watermanagementsysteem

Genomineerd in de categorie Installateurszaken
Burgerhout – EasySafe
Wavin Nederland – Tigris K5/M5
Aquaberg – Vloerput met voegframe 2030 serie

De jury heeft de inzendingen beoordeeld op innovatiekracht, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement.

Lees het integrale juryrapport
Meer over de beurs

Advertisment ad adsense adlogger