Handboek ‘Juridische aspecten van werken met BIM’

Handboek Juridische aspecten van werken met BIM

Bij het Instituut voor Bouwrecht (IBR) is het Handboek Juridische aspecten van werken met BIM van prof. mr. dr. E.M. (Evelien) Bruggeman uitgebracht.

Het handboek behandelt ook relevante BIM rechtspraak en juridische ontwikkelingen in het buitenland

BIM en jurist

Eén van de meest voorkomende vormen van digitalisering van en in het bouwproces is het gebruik van Building Information Modelling (BIM). Elke bouwrechtjurist zal vroeg of laat te maken krijgen met digitalisering. Digitalisering van informatie in zowel de ontwerp- en uitvoeringsfase alsook gedurende onderhoud en exploitatie vindt inmiddels op grote schaal plaats.

Contractvorming

Dit handboek gaat in op de juridische aspecten van werken en contracteren met BIM en behandelt een groot aantal onderwerpen die voor juristen en andere beroepsbeoefenaren die te maken hebben met contractvorming en BIM van belang zijn.

Recht, jurisprudentie en overeenkomsten

Het biedt inzicht in wat BIM is en hoe de gevolgen voor de werkwijzen en samenwerking zich verhouden tot het bouwcontractenrecht en algemeen privaatrecht.
Het boek biedt aanknopingspunten voor het vormgeven van overeenkomsten met een digitale (BIM) component en behandelt relevante rechtspraak en juridische ontwikkelingen in het buitenland.

Info

Het Handboek Juridische aspecten van werken met BIM is te bestellen via het IBR.

Handboek ‘Juridische aspecten van werken met BIM’

Advertisment ad adsense adlogger