Informatiestandaarden bouwsector online in te zien

Informatiestandaarden bouwsector online in te zien

Een handig overzicht van de verzamelde informatiestandaarden voor de gebouwde omgeving werd gelanceerd. De website is een initiatief van digiGO en Ketenstandaard Bouw en Techniek.

“digiGO en Ketenstandaard slaan handen ineen voor online overzicht informatiestandaarden bouwsector”

Informatiestandaarden

Standaardisatie vormt het fundament voor uitwisseling van gegevens. Er bestaan al veel informatiestandaarden voor de gebouwde omgeving. Maar hoe weet je welke standaarden voor jou van belang zijn?
Met dit overzicht voor ICT-standaarden in de bouwsector willen de initiatiefnemers een handig naslagwerk bieden. Van elke standaard vind je een korte beschrijving, de adoptiegraad, de beheerorganisatie en een verwijzing naar de website waar meer informatie te vinden is.

Inzicht

“Het is bijna niet mogelijk om alle ICT-standaarden te onthouden en te doorgronden. Als je niet thuis bent in de wereld van ICT-standaarden dan duizelt het van afkortingen. Veel standaarden lijken in eerste instantie op elkaar en je weet vaak niet welke standaard voor jou of jouw organisatie relevant is. Door alle standaarden op een plaats te verzamelen, kan iedereen zijn eigen inzichten ontwikkelen”, licht Henk Hutink, projectmanager standaarden toe.

Info

Het overzicht kwam tot stand met medewerking van digiGO BIM Loket, het digiGO programma Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO), Ketenstandaard Bouw en Techniek en een groot aantal externe experts en standaardisatieorganisaties uit de bouwsector.

Informatiestandaarden bouwsector online in te zien.

Advertisment ad adsense adlogger