Elf bouwbedrijven in MKB Innovatie Top 100

MKB innovatie Top 100

Elf bouwbedrijven in MKB Innovatie Top 100 Onlangs presenteerden de Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media voor de negende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De hoogste notering uit de sector bouw is voor ORGA Architect uit Nijmegen. ORGA’s groene bouwketen vlecht voor de opdrachtgevers alle expertises voor het duurzaam en biobased bouwen in elkaar. De formule is eenvoudig: lean en integraal biobased bouwen in een bouwteam van bijvoorbeeld architect, aannemer en de opdrachtgever/gebruiker.

Er wordt gewerkt met een vast bedrag en open begrotingen, zonder verrassingen. Dat is mogelijk door slimme samenwerking in co-creatie met de opdrachtgever/gebruiker, gericht op openheid en vertrouwen. Overlappingen en bouwfouten worden voorkomen, wat de opdrachtgever niet alleen veel geld, maar ook een hoop kopzorgen bespaart.

De 11 bouwbedrijven in de Top 100
Bedrijf,Innovatie
ORGA architect,ORGA’s Groene Bouwketen
JORDAHL H-BAU BV,Sparingen in beton zonder boren met Innogain
FDN Engineering BV,Duurzame Modulaire UHSB Bruggen
NETICS BV,Met baggerspecie dijken bouwen
Hillblock BV,Geen dijkverhoging door deze golfremmende dijksteen
McNetiq,Magnetische ankerpunten
Drainvast BV,Drainbrick een regenput op steenformaat
Dagmaat,ReparatieApp®
Intelligent Environmental Systems BV, Open putdeksel tegen rioolstank en CO2-emissie
CyBe Additive Industries, Modulaire 3D beton printer
Sphere Furniture & Design, Castle Stones

Folie scheepswanden winnaar

De Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media presenteerden voor de negende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De hoogste notering is voor de gifvrije, zelfklevende folie van Micanti BV uit Amsterdam, dat wordt gebruikt om op scheepswanden te plakken. De folie, Thorn-D®, is een gepatenteerde milieuvriendelijke oplossing om de aangroei van organismen als zeepokken en mossels aan oppervlakken van schepen tegen te gaan.

Innnovaties

Alle 100 bedrijven hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van product, dienst, proces of organisatie. Met de realisatie van deze vernieuwingen hebben de ondernemers hun omzet verhoogd, hun voortbestaan zeker gesteld of bestaande producten verbeterd. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. Zij jagen de economie aan met vernieuwingen.

Advertisment ad adsense adlogger