NL Leert Door, gratis te volgen technische trainingen

NL Leert Door - gratis te volgen technische trainingen

Het NL Leert Door-programma stelt in totaal 17 miljoen euro beschikbaar voor scholing via samenwerkingsverbanden. Hiervan gaat minimaal 4 miljoen naar diverse opleiders in de techniek. De subsidieregeling is een initiatief vanuit de overheid voor deelnemers die een band met de Nederlandse arbeidsmarkt hebben, om de kansen op de arbeidsmarkt of op het weer vinden van werk te vergroten.

Iedereen die zich wil scholen, kan zich vanaf heden inschrijven voor diverse trainingen

TechniekOpleiding.nl biedt een helder overzicht van technische trainingen die gratis te volgen zijn via het NL leert door subsidieprogramma. Tevens kunnen geïnteresseerden zich op dit platform aanmelden.

One-stop-shop

TechniekOpleiding.nl is een overzichtelijke one-stop-shop voor technici, bedrijven, intermediairs, starters en zij-instromers. Op het platform vinden zij hulp en ondersteuning bij opleidings- en ontwikkelvraagstukken in de techniek.

Het is een initiatief van ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. ROVC is een van de opleiders die gesubsidieerde trainingen aanbiedt.

Mes snijdt aan twee kanten

John Huizing, directeur bij TechniekOpleiding.nl: “We zijn enorm dankbaar dat er met behulp van deze subsidie vierduizend technici worden opgeleid in het eerste halfjaar van 2021. Het mooie is dat het mes aan twee kanten snijdt. Door de coronacrisis liggen bepaalde sectoren nog steeds stil, waardoor er sprake is van stijgende werkloosheid.”

Met behulp van de subsidie worden mensen in én voor de technische arbeidsmarkt opgeleid. Huizing: “De technische branche kampt al jaren met nijpende tekorten en staat te springen om snel functioneel inzetbaar personeel. Opleiden helpt dus enerzijds mensen die bijvoorbeeld door de coronacrisis in een lastig arbeidsparket zitten om weer aan het werk te kunnen of mensen die een carrièreswitch naar de techniek willen maken.”

Anderzijds dringt dit het tekort aan technici terug, vertelt Huizing. “We zetten er dan ook op in om in de tweede helft van het jaar opnieuw duizenden technici te helpen om zich op te leiden met behulp van de NL Leert Door 2-subsidie.”

Lees ook: Koningin Máxima bezocht techniek alliantie

Advertisment ad adsense adlogger