Uitbreiding gebiedsontwikkeling Stadswerven Dordrecht

Uitbreiding gebiedsontwikkeling Stadswerven in Dordrecht

Ontwikkelingscombinatie Stadswerven, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Dura Vermeer en J.P. van Eesteren, is gestart met de bouw van 44 duurzame woningen in de gebiedsontwikkeling Stadswerven in Dordrecht.

Zowel de appartementen als de woningen in Stadswerven zijn aangesloten op het HVC warmtenet

De 34 appartementen in Stadswerven worden gerealiseerd in twee verschillende gebouwen waarvan een met 25 woningen en een complex met negen woningen. Naast de appartementengebouwen worden tien karaktervolle stads- en havenwoningen gerealiseerd.

De appartementen en woningen zijn voorzien van ruime buitenruimten of tuinen en hebben een eigen parkeerplaats in de privé- stallingsgarage. Deze is op fraai geïntegreerd in de onder architectuur aangelegde binnentuin, die een extra buitenruimte vormt voor bewoners.

Warmtenet HVC

Zowel de appartementen als de woningen zijn aangesloten op het HVC warmtenet. Hiermee is er geen gaslevering meer in de woning en ook geen cv-ketel meer nodig. Door de aansluiting op het warmtenet is er in vergelijking met de verwarming met aardgas een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Daarnaast worden de woningen voorzien van zonnepanelen. De prijzen voor de appartementen variëren van € 495.800 tot € 1.300.000 v.o.n. Naar verwachting worden de eerste woningen opgeleverd in juni 2022. Op dit moment zijn er nog enkele appartementen te koop.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Directe verbinding met binnenstad

De transformatie van de voormalige locatie van de scheepswerf De Biesbosch naar een uniek woon-, verblijfs- en recreatiegebied is in volle gang. Stadswerven biedt een weids uitzicht op het water van de omliggende rivieren het Wantij en de Beneden Merwede.

Het plan telt in de toekomst circa 900 woningen, hiervan zijn er op dit moment ruim 200 in aanbouw of gerealiseerd. Bewoners kunnen op Stadswerven niet alleen genieten van een waterrijke en rustige leefomgeving met horeca en culturele voorzieningen, maar hebben ook de geneugten van de bruisende binnenstad nabij.

Met de bouw van de iconische Prins Clausbrug voor voetgangers en fietsers, die in opdracht van de gemeente Dordrecht wordt gerealiseerd, wordt Stadswerven direct met de binnenstad verbonden.

Architecten

Het ontwerp van de woningen is van het Dordtse architectenbureau Lugten Malschaert Architecten. De realisatie van The Yard is in handen van Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Voor meer informatie over het plan zie: www.stadswerven.nl.

Uitbreiding gebiedsontwikkeling Stadswerven Dordrecht.

Advertisment ad adsense adlogger