Perzisch tapijt landt op Schouwburgplein

Perzisch tapijt landt op Schouwburgplein

Woensdag 23 augustus opent wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) het grootste pop up park ter wereld op het Rotterdamse Schouwburgplein. Een groot onderdeel van dit pop up park is het Flying Grass Carpet ‘the Giant’.

Het Flying Grass Carpet is meteen ook een experiment met de pleinvloer

Deze Giant is speciaal voor Rotterdam gemaakt. HUNK-design en Studio ID Eddy ontwierpen de nieuwe Flying Grass Carpet. Het tapijt is een instant park en kan overal in de stad worden uitgerold. In 2009 won het de Dutch Design Award.

Uitdagen

HUNK-design ontwerpt en creëert stedelijke interventies om steden onweerstaanbaar aantrekkelijk te maken en om mensen te inspireren op een nieuwe manier gebruik te maken van de openbare ruimte. De stedelijke interventies kunnen tijdelijk of permanent zijn. Altijd staat voorop dat mensen samengebracht en uitgedaagd worden.

Perzisch tapijt

De bloempatronen van het flying carpet verwijzen naar iconische Rotterdamse gebouwen. Naast het Flying Grass Carpet komen er ook 150 bakken met bamboe en extra stoeltjes op het plein te staan.

Het Flying Grass Carpet is ‘s werelds grootste kunstpark in de vorm van een gigantisch Perzisch tapijt. Het tapijt is maar liefst 3500 m2 en bedekt daarmee een groot deel van het Schouwburgplein.

Het Flying Grass Carpet is een initiatief van de gemeente Rotterdam om het Schouwburgplein toegankelijker te maken en om ervoor te zorgen dat het een fijnere plek is om te verblijven. Het Rotterdamse Schouwburgplein is een evenementenlocatie en wordt steeds intensiever gebruikt. Het plein heeft echter nog weinig groen. Het Flying Grass Carpet is daarmee ook een manier om te testen welk effect een andere pleinvloer en meer groen hebben op het Schouwburgplein.

Advertisment ad adsense adlogger