Verkeerscamera’s voor iedereen toegankelijk

Verkeerscamera's Rotterdam

Verkeerscamera’s die live laten zien of het verkeer doorrijdt of vaststaat. Die zijn er natuurlijk al lang. Nieuw is dat Rotterdam de beelden toegankelijk heeft gemaakt voor het publiek.

In totaal heeft de gemeente 24 verkeerscamera’s opgehangen

Beter voorbereid Rotterdam in

Wie op weg gaat in of naar Rotterdam, kan nu nóg beter voorbereid op pad. Vanaf vandaag is op de website van Rotterdam Onderweg real time te zien of het Rotterdamse verkeer goed doorstroomt. De gemeente Rotterdam heeft op 19 drukke plekken in de stad 24 verkeerscamera’s opgehangen.

Beslissen

Het gemeentebestuur verwacht dat dit bijdraagt aan vermindering van de drukte op de stadswegen. Wethouder Pex Langenberg: “Het geeft mensen de kans om nog beter voorbereid op weg te gaan. Wie ‘s morgens nog thuis is, kan aan de hand van de beelden beslissen om eerst thuis te werken, een alternatieve route te kiezen of z’n reis aan te passen. Door bijvoorbeeld met de fiets of het openbaar vervoer te gaan.”

Privacy

De gemeente plaatste de verkeerscamera’s samen met de VerkeersInformatieDienst (VID). De nieuwe camera’s zijn een aanvulling op de bestaande verkeersinformatievoorziening.
Er hangen onder meer camera’s op het Oostplein, aan beide kanten van de Erasmusbrug en op de Coolsingel. In de toekomst wil de stad het aantal camera’s uitbreiden, ook naar de ringwegen van Rotterdam.
Reizigers hoeven zich geen zorgen te maken om privacy. De camera’s staan te hoog om nummerborden of personen te herkennen en de beelden worden niet opgenomen.

Meekijken op de verkeercamera’s

De camerabeelden zien via deze link te volgen.

Camera’s langs o.m. snelwegen elders in NL

De camera’s van Rijkswaterstaat langs de snelwegen zijn hier in te zien.

ANPR verkeerscamera’s

ANPR-camera’s (Automatic Number Plate Recognition) staan vooral langs en boven snelwegen. Deze camera’s worden onder meer gebruikt voor kentekenplaatherkenning. Het ANPR-camera’s plan is hier in te zien.

Waar

De (nu nog) 24 camerabeelden zijn er van Westzeedijk-Vasteland, ‘s-Gravendijkwal-Rochussenstraat, ‘s-Gravendijkwal-1e Middellandstraat, Westzeedijk, Pieter de Hoochweg, Westzeedijk-Vasteland, Erasmusbrug-Wilhelminaplein, Posthumalaan, Maashaven Oostzijde-Hillelaan, Maastunnelpein, Strevelsweg-Zuidplein, Strevelsweg-Zuiderparkweg, Boompjes-Willemsbrug, Boompjes, Erasmusbrug, Laan op Zuid, Stadionrotonde, Abram van Rijckevorselweg-Maasboulevard, Kralingseplein, Coolsingel. Koopgoot, Schieweg, Weena-Hofplein-Coolsingel, Schiekade-Luchtsingel, Stadhoudersweg, Oostplein, Schiedamsedijk rn in een totaal overzicht en afzonderlijk te bekijken.

Verkeerscamera's voor iedereen toegankelijk
Beeldbron: rotterdamonderweg

Advertisment ad adsense adlogger