Nieuwe subsidie circulaire innovaties

'TSE Industrie', nieuwe subsidie circulaire innovaties /Tien miljoen voor circulaire economie

Onderzoek en ontwikkeling van innovaties voor de circulaire economie krijgt een stimulans met de nieuwe subsidie TSE Industrie: Circulaire economie. De regeling richt zich op nieuwe producten, diensten en processen. De innovaties moeten uiterlijk in 2030 leiden tot een eerste markttoepassing in Nederland.

In totaal is er € 2,5 miljoen beschikbaar van de subsidie TSE Industrie

De: Circulaire economie komt voort uit de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA CE). De regeling richt zich op nieuwe producten, diensten en processen.

De innovaties moeten uiterlijk in 2030 leiden tot een eerste markttoepassing in Nederland. In totaal is er €2,5 miljoen subsidie beschikbaar. De regeling opent op 6 juli 2021 en sluit op 14 september 2021.

Experimentele ontwikkeling

Het gaat om de ontwikkeling van nieuwe technologie. De regeling ondersteunt industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling voor nieuwe of goedkopere circulaire producten, processen en diensten. Verder dragen de technologische oplossingen bij aan meer vertrouwen, acceptatie en circulair gedrag bij producenten en consumenten. Uiterlijk in 2030 moeten de innovaties op de markt komen in Nederland.

Lees ook: Onderzoek naar circulair beton door TU Eindhoven.

Samenwerkingsverband

Alleen een samenwerkingsverband mag een aanvraag voor subsidie doen. In het samenwerkingsverband zit minimaal één onderneming. Bij voorkeur neemt ook een onderzoeksorganisatie deel.

De looptijd van de ingediende projecten is maximaal twee jaar. De maximale subsidie voor ieder project is € 500.000,-. Volledige projectvoorstellen worden na sluiting van de aanvraagperiode gerangschikt. De hoogst scorende projecten krijgen subsidie.

2050

Het Rijk heeft de ambitie dat Nederland in 2030 vijftig procent minder primaire grondstoffen gebruikt. Dat zijn onder andere mineralen, fossiele grondstoffen en metalen. In 2050 moet ons land een volledig circulaire economie hebben.

De weg hiernaar toe staat omschreven in het Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie en de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA CE). In de KIA CE staan circulair ontwerpen, ketensamenwerking en sociaal-economische innovatie centraal.

Links

– Onderzoekt of ontwikkelt u meer of goedkopere circulaire producten, processen en diensten? Dan komt uw project mogelijk in aanmerking voor subsidie in het thema Circulaire economie in de TSE Industrie.
– Wilt u weten of het zin heeft een subsidieaanvraag voor uw energie-innovatie in te dienen? Toets dan eerst uw projectidee bij RVO.

Bron: RVO

Advertisment ad adsense adlogger