Levensloopbestendige appartementen in Leiden

Levensloopbestendige appartementen in Leiden

Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden, directeur Jeroen Heijdra van TBI-onderneming ERA Contour en manager Volkshuisvesting Jet Bicker Caarten van Portaal gaven onlangs het officiële startsein voor de bouw van appartementen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden.

Voor elk sloop- en nieuwbouwproject wordt bekeken of er meer woningen terug kunnen worden gebouwd dan gesloopt

Levensloopbestendige huurappartementen

In opdracht van woningcorporatie Portaal realiseert ERA Contour 74 gevarieerde appartementen die geschikt zijn voor kleine huishoudens en senioren. Ze zijn volledig aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen, die worden aangesloten op de individuele woningen.

De appartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen, die allemaal worden ontsloten met een lift. Bewoners kunnen hierdoor langer zelfstandig in de appartementen blijven wonen. De woningen op de begane grond krijgen een voordeur op straatniveau. Faro Architecten koos hiervoor bij het ontwerp van de woningen, om daarmee een levendige wijk te creëren.

Woningtekort terugdringen

“Voor elk sloop- en nieuwbouwproject bekijken we de mogelijkheden om meer woningen terug te bouwen dan we gaan slopen. Het woningtekort in Leiden is nog altijd groot en alle extra woningen helpen hierbij. Voor de Hoflaan en Weidehof zijn we blij dat het gelukt is om zestien appartementen meer terug te bouwen” aldus Marlies Krol, directeur Vastgoedprojecten bij Portaal.

(Lees verder onder de afbeelding.)
Levensloopbestendige appartementen in Leiden

Betaalbare huurwoningen

Wethouder Fleur Spijker vult aan: “In Leiden is veel vraag naar betaalbare huurwoningen. Daarom ben ik er als wethouder Wonen blij mee dat Portaal meer sociale woningen terugbouwt. En als wethouder Energietransitie ben ik natuurlijk trots dat dit gebeurt op een zeer duurzame manier. Zo zijn de bewoners van Hoflaan en Weidehof straks helemaal klaar voor de toekomst!”

Jeroen Heijdra is het daarmee eens: “We vinden het een eer dat we in opdracht van Portaal ook deze buurt in de mooie stad Leiden weer een stukje sterker mogen maken!”

Oplevering

De bouw duurt naar verwachting ruim een jaar. De eerste bewoners kunnen in de zomer van 2022 in hun nieuwe woning trekken.

Advertisment ad adsense adlogger