Tweehonderd plannen voor een mooier Rotterdam

tweehonderd-plannen-voor-een-mooier-Rotterdam

CityLab 010 ontving dit jaar tweehonderd plannen voor een betere leefomgeving in de stad. Er is in totaal 3,4 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar gesteld door de gemeente Rotterdam.

Van schoenen gemaakt van fruitafval tot verkeersveiligheid

Het is alweer de derde editie van CityLab 010. Met dit initiatief wil het college van B&W plannen en ideeën van Rotterdamse bewoners en ondernemers stimuleren en mogelijk maken. Bovenal wordt de samenwerking tussen partijen gestimuleerd.

In 2018 is er een totaalbudget van 3,4 miljoen euro beschikbaar om vernieuwende plannen te steunen die goed zijn voor de stad.

Dit gaat om experimenten om de verkeersveiligheid op de Beukelsdijk te verhogen of nieuwe schoenen van materiaal dat is gemaakt van fruitafval. Maar ook een plan voor Searangers: jongeren die zeegebieden beschermen en daarvoor diploma’s en certificaten kunnen halen, met uiteindelijk kans op een baan in de haven.

50 ideeën beloond

Alle plannen zijn inmiddels beoordeeld en de indieners van ruim vijftig ideeën ontvangen subsidie van de gemeente om hun plan waar te maken. Waar mogelijk heeft de gemeente gekozen voor ‘co-creatie’, en is ondersteuning geboden aan de plannenontwikkelaars.

Ook organiseerde de gemeente met partners als Rabobank, Ploum Lodder Princen en Mazars workshops en netwerkevents. Allemaal met het doel om de beste plannen voor de stad Rotterdam te bedenken, uit te werken, in te dienen en – na een beoordeling – de komende tijd te realiseren.

Plannenmakers presenteren zich

Op dinsdagavond 24 oktober presenteren alle plannenmakers van 2017 zich aan het grote publiek tijdens het CityLab010-event On Tour, in de Hogeschool Rotterdam. De Hogeschool Rotterdam is een van de partners van CityLab010 uit de stad.

De opleiding Marketing of Social Business richt zich op sociaal en commercieel denken in een veranderende maatschappij. Een aantal studenten van de opleiding denkt en doet inmiddels actief mee met plannenmakers. Alle dromers, denkers en doeners van de stad zijn welkom om elkaar te ontmoeten en om inspiratie op te doen voor de ronde 2018 van CityLab010.

Meer informatie: www.citylab010.nl

Advertisment ad adsense adlogger