UV-techniek internationaal gebruikt

UV-techniek internationaal gebruikt

Een Nederlandse techniek voor vloeronderhoud wordt internationaal gebruikt. Het gaat om het uitharden van verschillende soorten vloeren door middel van UV-verlichting. Deze innovatieve techniek is vooral geschikt voor grote commerciële bedrijven omdat er sprake is veel tijdswinning.

Essentieel bij het uitharden van een vloer is het apparaat van het bedrijf DecoRad Systems. Dit bedrijf ontwikkelde het apparaat dat aan de hand van UV-verlichting een vloer kan uitharden. Geheel nieuw is de techniek die nu voor vloeren wordt gebruikt niet. Deze komt voort uit de printindustrie, die al gebruik maakt van UV-verlichting om inkt uit te harden. De UV-techniek kan gebruikt worden op verschillende soorten vloeren. Zo is het toegepast op gelakte of geoliede houten vloeren maar ook op linoleum- en betonvloeren. De UltraViolet stralen zorgen er voor dat de net aangebrachte coatings direct uitharden en dat de coatings kwalitatief beter zijn. Daarnaast is het concept milieuvriendelijker.

Tijdswinst

Een groot voordeel van deze techniek is dat er veel tijd mee kan worden gewonnen. Vooral voor grote commerciële bedrijven is dit van belang. Een voorbeeld van een bedrijf dat gebruik heeft gemaakt is het shoppingcenter Euralille in Lille (Frankrijk). Dit shoppingcenter met 12.000 m2 parket leed geen verlies doordat de vloer ‘s nachts werd uitgehard. De bezoekers van het shoppingcenter werden daardoor niet gehinderd voor het vloeronderhoud. Binnen acht uur werd zowel de grondlak aangebracht en de vloer uitgehard. Deze techniek wordt in ruim dertig landen gebruikt. De Nederlandse markt is echter nog niet omgeslagen

Advertisment ad adsense adlogger