Vastgoedbeurs Provada geopend

  • Provada 1

(Re)Building the Business

In de RAI is vanmorgen de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada geopend. Jaap Uijlenbroek van het Rijksvastgoedbedrijf opende de beurs. De beurs is tot en met de vierde juni geopend. (Re)Building the Business is dit jaar het thema van de Provada.

Het is een netwerkevent bij uitstek, met stands, maar bezoekers kunnen ook deelnemen aan workshops, er zijn veel bekende sprekers uit de vastgoedmarkt.

The times are changing

Op het Facility Management Plein hield Joop Petit, kort gezegd adviseur in vastgoedexploitatie, zo’n verhaal dat gaandeweg steeds meer mensen trekt: inspirerend, luchtig, boeiend.
Emotie stond dan ook centraal in zijn verhandeling over die moderne mens, “De enige waarde van een gebouw die kan stijgen in de loop der tijd, is de emotionele waarde. In die zin is een monument niets meer of minder dan een gebouw waarvan we met elkaar hebben afgesproken dat we het nooit zullen afbreken.”
“We staan 24/7 met elkaar in verbinding, we wekken energie decentraal op en gebruiken een wereldwijk logistiek netwerk om spullen in huis te halen. Conclusie: We hebben veel minder ruimte nodig, dat besef is inmiddels wel geland.” Net zoals bedrijven aan continu verandermanagement moeten doen, moeten vastgoedpartijen dat faciliteren. Wat we hebben, moeten we beter gebruiken. Mèt emotie dus.

De komende dagen zijn er nog tal van van dit soort sprekers. Dagelijks nieuws over de Provada en een journaal tref je hier.

Foto’s: Erik Steegman

Advertisment ad adsense adlogger