NEN gaat norm verduurzamingsmaatregelen ontwikkelen

NEN gaat referentiekader verduurzamingsmaatregelen ontwikkelen

Norminstituut NEN begint met ontwikkeling van een referentiekader voor kwaliteitskenmerken van de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen om wildgroei van keurmerken tegen te gaan.

Referentiekader verduurzamingsmaatregelen

Het beoogde referentiekader heeft als doel de verbetering van de transparantie en kwaliteit van keurmerken voor de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen en het voorkomen van een wildgroei aan keurmerken. “Het is daarom noodzakelijk om gezamenlijk tot afspraken te komen. Op deze manier kan de kwaliteit van keurmerken objectief getoetst worden. Er worden vooralsnog geen uitspraken gedaan over claims op het gebied van duurzaamheid”, aldus NEN.

Aanmelden en informatie

Belanghebbende partijen die willen meewerken aan de ontwikkelingen van het referentiekader en deel willen nemen in de Normcommissie kunnen zich tot 15 september 2023 aanmelden. Aan deelname aan dit proces zijn kosten verbonden. De eerste normcommissie vergadering vindt zo spoedig mogelijk na 15 september 2023 plaats.

Voor meer informatie is contact op te nemen met NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl of via jeroen.haesenbos@nen.nl

Over NEN

In Nederland is NEN al ruim 100 jaar centrum van normalisatie. Men helpt bedrijven en andere partijen om onderling heldere en toepasbare afspraken te maken. Daarnaast NEN vertegenwoordigt ook Nederlandse bedrijven en partijen om samen met centra in andere landen afspraken te maken op Europees en zelfs internationaal niveau.

NEN gaat referentiekader verduurzamingsmaatregelen ontwikkelen. Lees ook: 270 miljoen voor verduurzaming industrie en energie-innovatieprojecten.

Advertisment ad adsense adlogger