Voorrondes NK Metselen van start

Voorrondes NK Metselen van start

Op 5 maart 2015 gaat het weer gebeuren. Het NK Metselen voor VMBO-leerlingen gaat dan van start. Het NK Metselen heeft een gevestigde naam, het bestaat al sinds 1953 en is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek. Dit jaar is de 63e editie.

Start

Het NK Metselen gaat van start bij Opleidingsbedrijf Bouwmensen FNZ in Leeuwarden. In zeven regionale voorronden strijden circa 60 metsel-talenten om een plek in de landelijke finale.

NK Metselen

Het NK Metselen bestaat uit regionale voorronden en een landelijke finale. De 10 deelnemers aan de regionale voorronde in Leeuwarden zijn afkomstig van Vmbo scholen uit heel Friesland. De deelnemers worden opgegeven door hun docent. De opdracht die de metselaars moeten gaan uitvoeren is het vakkundig metselen van een siermuur in twee dagen. In de landelijke finale strijden de 12 regionaal beste metselleerlingen tegen elkaar.

Finale

De finale van het NK vindt plaats in Breda. Het KNB organiseert daar de finale in samenwerking met BouwSchool Breda. De finalisten moeten dan 12 zitbanken metselen, die een blijvende plaats krijgen op de campus van de BouwSchool. De prijs die de finalist kan winnen is de ‘Zilveren Troffel’ en de hoogste eer in het metselvak. Op woensdagmiddag 15 april 2015 vindt de prijsuitreiking plaats. De wedstrijd zijn hier te volgen.

Publiek

Het is mogelijk om de wedstrijden te bezoeken. Bezoekers zijn de tweede wedstrijddag van harte welkom bij: Bouwmensen FNZ op de Archimedeweg 8 te Leeuwarden. Tegelijkertijd zal hier een wedstrijd bouwtimmeren plaatsvinden.

Organisatoren

Het 63e NK Metselen wordt georganiseerd door de Nederlandse baksteenindustrie, verenigd in de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). KNB werkt daarbij nauw samen met de regionale VMBO-opleidingen Bouwen, Wonen en Interieur, de Aannemers Vereniging Metselwerken (AVM), de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV), Bouw Certificeringsinstantie IKOB-BKB, Bouwend Nederland, Fundeon en de regionale opleidingsbedrijven in de bouw.

Advertisment ad adsense adlogger