Waarom een grote bedrijfswagen je helpt als ondernemer

Waarom een grote bedrijfswagen je helpt als ondernemer

Ben jij een ondernemer in de bouwsector? Dan moet je waarschijnlijk veel rijden van A naar B: naar werkplaatsen, naar leveranciers en naar de zaak. Een grote werkbus kan in dit geval een goede collega voor jou zijn. Waarom jij ook als ondernemer in een een grote bedrijfswagen zou moeten rijden, vertellen we je hieronder.

1. Al het materiaal bij de hand

Een van de grootste redenen waarom je in de bouw belang hebt bij een grote bedrijfswagen, is dat je al het materiaal op één plek hebt. Stel, je bent timmerman en moet de hele dag op klus. In dat geval kun je het gereedschap kwijt in de cabine én daarnaast ook nog het materiaal dat je moet gebruiken.

Bovendien kun je de cabine zo inrichten zoals jij zelf wil. Maak bijvoorbeeld een stelling aan een zijkant, waar jij jouw gereedschap veilig op kunt bergen – zonder dat het om kan vallen als je door de bochten rijdt.

2. Economisch voordelig

Zit jij eraan te denken om als ondernemer een bedrijfswagen te kopen, of wil je een bedrijfswagen leasen? Leasen, en dan vooral op basis van financial lease, kan voor jou als ondernemer economisch voordelig zijn. Allereerst hoef je natuurlijk niet het aankoopbedrag in een keer te betalen.

Daarnaast heb je als ondernemer met financial lease recht op fiscale voordelen, zoals de btw teruggave en de investeringsaftrek. Bovendien is de bedrijfsbus na afloop van het leasecontract volledig van jou, wat betekent dat je ‘m ook zonder problemen kunt beletteren met jouw logo.

3. Kies voor elektrisch: goed voor het imago

Als je een nieuwe of gebruikte auto leasen wil, kun je er ook voor kiezen om over te stappen naar elektrisch. Als je de brandstofauto inruilt voor een elektrische wagen, kun jij daar het milieu een handje mee helpen. Maar daar blijft het niet alleen bij, want je kunt jouw bedrijf óók een handje helpen. Als jij kiest voor een elektrische bedrijfsbus, laat jij aan de buitenwereld zien dat jij stilstaat bij het milieu. Dit kan goed zijn voor jouw imago, waardoor jij wellicht wel meer klanten kunt binnenslepen.

Misschien is het in jouw geval wel noodzakelijk om over te stappen naar elektrisch: steeds meer steden weigeren bedrijfswagens die te veel schadelijke stoffen uitstoten. Overigens hoef je hiervoor niet te balen, want je wordt beloond als je kiest voor een elektrische bedrijfswagen. Je hebt in dat geval namelijk recht op een subsidie, genaamd de SEBA-subsidie. Verdiep je in de voorwaarden en bekijk of jij ook recht hebt op deze subsidie.

Waarom een grote bedrijfswagen je helpt als ondernemer.

Advertisment ad adsense adlogger