Winnaars InfraTech Innovatieprijs 2015

InfraTech Innovatieprijs

Tijdens InfraTech 2015 is de innovatieprijs weer uitgereikt. De prijs werd tijdens de beurs uitgereikt aan de diverse winnaars. De prijs bestaat uit 4 verschillende categorieën. De InfraTech Innovatieprijs wordt georganiseerd door Bouwend Nederland.

InfraInnovator

De winnaars van de InfraTech Innovatieprijs mogen zichzelf een jaar lang InfraInnovator noemen. Behalve deze eer ontvangen zij ook een InfraTech promotiepakket ter waard van 2500 euro (of in plaats daarvan 500 euro cash).

Categorieën

De prijs bestaat uit de volgende categorieën:
Toegepaste innovatie: in deze categorie gaat het om innovatie waarin een nieuw bouwproduct, bouwproces, bouwsysteem of een nieuwe vorm van dienstverlening die is toegepast door bouwbedrijven.

Geplande innovatie: in deze categorie staan de innovaties centraal die op de tekentafel helemaal gereed zijn en dus klaar liggen om in de praktijk toe te worden gepast.

OpdrachtgeversDROOM: deze categorie is er dit jaar voor het eerst. Bij deze categorie gaat het om de verbinding tussen de behoefte en wensen van de opdrachtgever en de invulling daarvan. Vanwege een te klein aantal inzendingen zal er voor deze categorie geen prijs worden uitgereikt.

Halftime Award: tijdens deze editie van de InfraTech Innovatieprijs is in het bijzonder gelet op inzendingen waarbij partijen bij de voorbereiding en uitvoering van het werk zich richten op het voorkomen of beperken van hinder voor de ‘omgeving’.

Uitreiking

Op woensdag 21 januari werden de winnaars per categorie bekend gemaakt. Minister Schultz van Heagen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu reikte de prijs uit.

  • Heijmans sleepte met de Drinkwater Kousrelining de hoofdprijs in de categorie Geplande Innovatie binnen.
  • Drainvast is de grote winnaar in de categorie Toegepaste Innovatie.
  • Gemeente Rotterdam sleepte met haar initiatief ‘Minder hinder, maximale dienst Rotterdam’ de Halftime Award in de wacht.
  • De Publieksprijs werd gewonnen door ‘De Lux’ van Van Wylick Wegdek-reflectoren B.V. Zij ontvingen voor hun inzending de meeste stemmen van het publiek.

Bouw en Uitvoering feliciteert alle winnaars!

Advertisment ad adsense adlogger