Beurs Smart Homes & Intelligent Buildings

92 procent van de opdrachtgevers en voorschrijvers in de bouw- en installatiesector hebben verregaande interesse in nul-op-de-meterwoningen (NOM) en duurzaam energiebeheer. Dat blijkt uit onderzoek van het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings, in opdracht van Jaarbeurs.

De beurs richt zich op toepassingen die gebouwen slimmer, zuiniger, flexibeler, comfortabeler en levensloopbestendiger maken.

Om opdrachtgevers en voorschrijvers meer inzicht te geven in de mogelijkheden van NOM, geeft TNO tijdens Smart Homes & Intelligent Buildings een inhoudelijke sessie. Er worden handvatten aangereikt hoe energiebeheer gestimuleerd kan worden.

Het nieuwe event vindt op 14 en 15 november 2017 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Energiepositieve woningen

Huub Keizers van TNO geeft 14 november in het Smart Homes theater antwoord op de vraag ‘Hoe wordt je huis een bron van energie?’ Keizers geeft zijn inspirerende visie op het gebied van slimme technologische oplossingen die energiebeheer en NOM stimuleren.

Daarnaast vertelt hij over het lopende onderzoek binnen TNO rondom energiepositieve bouw. Dit zijn woningen en gebouwen die netto meer energie produceren dan ze verbruiken.

Smart cybersecurity

Naast duurzaam energiebeheer speelt ook smart cybersecurity een belangrijke rol bij slimme gebouwen. Vier op de vijf opdrachtgevers en voorschrijvers zegt belangstelling te hebben voor dit thema en wil hier meer informatie over.

Jelle Niemantsverdriet van Deloitte spreekt woensdag 15 november te spreken over de positieve kansen van cybersecurity. Niemantsverdriet maakt concreet hoe je daadwerkelijk voor een veilig en slim gebouw zorgt. Verder gaat hij dieper in op het vraagstuk hoe je kunt inspelen op en rekening houden met cybersecurity in combinatie met smart buildings.

Smart Homes & Intelligent Buildings

Vanuit de kernbegrippen comfort – care – control – connect, richt het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings zich op toepassingen die gebouwen en huizen slimmer, zuiniger, flexibeler, comfortabeler en levensloopbestendiger maken.

Daarbij draait alles om integrale oplossingen, praktijkvoorbeelden, kennisuitwisseling en het mobiliseren van expertise van leveranciers en gebruikers.

Voor meer informatie www.sh-ib.nl

Advertisment ad adsense adlogger