Nieuw trainingscomplex voor Feyenoord 1

Nieuw trainingscomplex voor Feyenoord 1

Giovanni van Bronckhorst sloeg onlangs de officiële eerste paal voor het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord.

In het hoofdgebouw heb je straks perfect zicht op de velden doordat één zijde volledig van glas is.

Techniplan Adviseurs hielp voetbalclub Feyenoord bij het ontwerp voor het nieuwe trainingsaccommodatie. In dit onderkomen gaat straks het eerste elftal trainen. Het Rotterdamse ingenieursbureau Techniplan is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle technische gebouwinstallaties.

Dankzij verschillende maatregelen om het energieverbruik van het complex te reduceren, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag. De nieuwe trainingsaccommodatie komt op het voormalige terrein van amateurclub VV Hillesluis. Het hoofdgebouw heeft een totale omvang van circa 2.600 m2 ‎bruto-vloeroppervlakte (BVO).

Inspiratie voor het nieuwe complex deed Feyenoord op door werkbezoeken bij onder meer Manchester City en Bayern München. De oplevering van het complex wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

Topsport centraal

Alles staat in het teken van topsport op de nieuwe trainingsaccommodatie van de landskampioen. Zo krijgt het complex de beschikking over twee velden met veldverwarming, een warming-upstrook van kunstgras en een apart keepersveld. Het hoofdgebouw biedt perfect zicht op de velden doordat één zijde volledig van glas is.

Ook komen er ontspanningsruimtes, kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen en een restaurant waar topsportmaaltijden kunnen worden bereid. Op de begane grond komen de kleedruimtes voor spelers en staf, behandel-, fitness- en beweegruimtes en het kantoor van de medische staf.

De tweede verdieping wordt ingericht met het restaurant, een spelerslounge en met verschillende kantoren voor onder meer de technisch directeur, de hoofdtrainer en de technische staf. Tevens komt op deze verdieping een nieuwe perszaal waar de hoofdtrainer persconferenties kan geven.

Restwarmte van stadsverwarmingsnet

Bijzonder aan het nieuwe trainingscomplex is het gebruik van restwarmte van het stadsverwarmingsnet voor de ruimte- en veldverwarming, de warmtapwaterbereiding en zelfs de wasdrogers. Gasaansluitingen zijn daardoor niet nodig.

Ledverlichting zorgt voor een extra reductie van het elektraverbruik. “Wij zijn er trots op dat wij bij dit prestigieuze, typisch Rotterdamse project zijn betrokken,” aldus Allard Jansen, projectleider bij Techniplan Adviseurs.

Techniplan Adviseurs werkt in het project samen met Kooiman Infraprojectadvies, Moederscheim Moonen Architecten, IMd raadgevende ingenieurs en LBP Sight. Bouwbedrijf Berghege is de aannemer van het project.

Nieuwe-Trainingsaccomodatie-voor-Landskampioen-Feyenoord

Advertisment ad adsense adlogger