Robot brengt vloerisolatie aan in kruipruimte

Isolatierobot brengt vloerisolatie aan in de kruipruimte

Het Brabantse isolatiebedrijf Isolatie.com heeft als eerste in de Benelux een kruipruimte onder een woning geïsoleerd met behulp van een isolatierobot. De robot wordt in Nederland geïntroduceerd om woningen met een ontoegankelijke kruipruimte te kunnen voorzien van vloerisolatie.

De isolatierobot spuit een HFK-vrije, watergedragen isolatieschuim rechtstreeks tegen de houten of betonnen vloer

Drie van de vier woningen in Nederland zijn nog niet voldoende geïsoleerd, aldus Milieu Centraal. De renovatiesector doet hard zijn best om alle bestaande woningen in een rap tempo te verduurzamen, maar niet elke woning is eenvoudig te isoleren. Zo zijn er veel woningen met een ontoegankelijke of te lage kruipruimte, waar een isolateur met zijn apparatuur niet in past. Hier is vloerisolatie vanuit de kruipruimte niet aan te brengen.

Ongeveer twintig procent van de warmte in huis gaat verloren door een niet geïsoleerde vloer. Het niet kunnen isoleren van deze vloeren leidt tot een onnodig hoog gasverbruik en een gebrek aan comfort in huis.

Robot doet het werk

Met behulp van de isolatierobot kunnen deze ontoegankelijke kruipruimtes toch geïsoleerd worden. De robot wordt door een kleine opening in de muur of vloer in de kruipruimte geplaatst en neemt vanaf hier het werk van de isolateur over.

De robot rijdt zijn route door de kruipruimte en spuit hierbij een HFK-vrije, watergedragen isolatieschuim rechtstreeks tegen de houten of betonnen vloer. Sensoren en camera’s registreren hierbij waar en hoe veel isolatiemateriaal aangebracht moet worden.

Isolatie.com werkt samen met een Britse bedrijf gespecialiseerd in robotisering, welke de robot levert. De robot is in Engeland al uitvoerig getest en ingezet en ziet nu zijn primeur in Nederland.

Meer informatie: Isolatie.Com

Advertisment ad adsense adlogger