Oproep en vraag aan architecten

Oproep en vraag aan architecten

De woningnood is door bijna heel Nederland hoog tot zeer hoog, was recentelijk ook hier te lezen. Hoe gaan we dat aanpakken … en architecten, wat wordt jullie (nieuwe) rol?

Ben jij één van de architecten met een nieuwe visie op de woningnood en wil je een steentje bijdragen aan dit onderwerp?

Prefab of?

De komende drie jaar moeten er 625.000 woningen worden bijgebouwd. Gouden tijden lonken! Maar is dat ook zo als we vol met bijvoorbeeld prefab aan de slag gaan? Regeert straks niet de eenheidsworst? Zien we dan niet overal standaardproductiebouw: lekker snel en goedkoop te plaatsen? Hoe gaan we (ontwerp-)technisch om met de woningnood?

Rol architecten

Architecten streven naar kwaliteit en diversiteit, maar gaan we dat ook terugzien in de woningbouw? Wat voor rol spelen architecten straks? Is het wellicht tijd voor de architect om zich als bouwheer op te werpen? Of heeft die daar de technische kennis niet voor?

Bijdragen aan dit onderwerp?

Kortom, vragen waar we met Bouw en Uitvoering nieuwsgierig naar zijn. Ben jij architect en wil je een steentje bijdragen aan dit onderwerp? Stuur dan een mailtje naar hoofdredacteur Gerard Vos. Wie weet sta je dan met je visie in het volgende nummer van het vakblad Bouw en Uitvoering.

Advertisment ad adsense adlogger