Slooppremie voor niet-gecertificeerde bouwstofzuigers

slooppremie voor niet gecertificeerde bouwstofzuigers

AirBo wil bijdragen aan het stofvrij maken van bouwplaatsen. Een ambitie die mooi inspeelt op de aankomende inspecties van SZW. Het stofvrij maken van bouwplaatsen is van groot belang omdat het kwartsstof dat vrij komt tijdens, bijvoorbeeld tijdens het boren in beton, kankerverwekkend is.

Zoals bekend gaat de inspectie SZW vanaf 3 november 2014 weer controleren op de blootstelling aan kwartsstof op de bouwplaatsen. Van belang is dat er de juiste materialen worden gebruikt om blootstelling aan kwartsstof te voorkomen. Daarom biedt het bedrijf een slooppremie op oude stofzuigers als er een TNO-gecertificeerde bouwstofzuiger wordt aangeschaft.

Hoeveelheid kwartsstof

De hoeveelheid kwartsstof die mag vrijkomen wordt bepaald aan de hand van het aantal gewerkte uren en de hoeveelheid kwartsstof in de ademzone. De grenswaarde is 0,075 mg/m3. Het juiste bouwmateriaal is van groot belang om dit te voorkomen. Daarom wil Airbo oude bouwstofzuigers die niet voldoen aan de juiste eisen van de markt te laten verdwijnen. De ingeruilde stofzuigers worden op een duurzame manier gedemonteerd en komen niet meer op de markt. Op deze manier hoopt het bedrijf alle bouwstofzuigers die niet aan de normering voldoen van de markt te halen.

Lees hier meer over de inspectie van SZW op kwartstof.

Advertisment ad adsense adlogger