Welk energiecontract past bij je nieuwbouwwoning?

Welk energiecontract past bij je nieuwbouwwoning?

Welk energiecontract moet ik afsluiten? Er wordt een groot aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in Nederland. Niet onbelangrijk, daar de vraag naar woonruimte groot is.

Energiecontract?

Met name voor starters is een nieuwbouwwoning interessant, daar zij geen woning hebben om te verkopen en vaak over onvoldoende financiële middelen beschikken om ver boven de vraagprijs van een bestaande woning te kunnen bieden. Iets wat bij een nieuwbouwwoning niet noodzakelijk is. Een van de eerste vragen die een bewoner van zo’n nieuwbouwwoning heeft: welk energiecontract moet ik afsluiten? Er zijn een aantal aspecten om rekening mee te houden.

Tip: maak gebruik van online Easyswitch energie vergelijken om het goedkoopste energiecontract te vinden. Je kunt een contract bij het gebruik van deze tool direct afsluiten.

Energieprijzen fors opgelopen laatste maanden

Iemand die de komende maanden een nieuwbouwwoning betrekt krijgt te maken met veel hogere energieprijzen dan een jaar terug het geval was. Niet eerder was de inflatie zo hoog als de afgelopen maand, als gevolg van de sterk opgelopen energietarieven. Het maakt dat het voor mensen die al een energiecontract hebben het interessant is om deze mee te verhuizen naar de nieuwe woning. Iemand die nog geen contract heeft, doet er verstandig aan een contract met een looptijd van één of twee jaar af te sluiten. Het voorkomt dat je nog jaren vastzit aan dit hoge tarief.

Voer een energy comparison uit tussen verschillende energieleveranciers, om te achterhalen welke leverancier relatief goedkoop is bij kortlopende contracten. Overigens wordt een overstapboete, welke je betaalt als je tijdens de looptijd van het contract overstapt, in veel gevallen bekostigd door je nieuwe energieleverancier in de toekomst.

Mogelijkheden om groene stroom te verkopen

Nieuwbouwwoningen worden vrijwel standaard van zonnepanelen voorzien. Is dit niet bij de bouw van de woning het geval, dan wel in de periode kort nadat bewoners er zijn komen te wonen. Het hangt samen met het feit, dat nieuwe huizen niet meer worden aangesloten op het gas.

Door zonnepanelen te laten plaatsen kun je nagenoeg energieneutraal wonen. Althans, als de salderingsregeling van een energieleverancier gunstig is. Immers, in de zomer wek je meer groene stroom op dan je nodig hebt. Daar waar je in de winter meer stroom verbruikt dan je opwekt. Het is prettig, wanneer de verkochte groene stroom één op één wordt afgetrokken van de verbruikte (groene) stroom in de winter.

De voorwaarden voor het verkopen, het salderen van groene stroom kan per energieleverancier iets verschillen. Let hier goed op bij het vergelijken van verschillende energiecontracten.

Advertisment ad adsense adlogger