Kan ik subsidie voor het isoleren van mijn eigen huis aanvragen?

Kan ik subsidie voor het isoleren van mijn eigen huis aanvragen?

Als je je huis wilt isoleren, kun je in aanmerking komen voor subsidie. Hieronder vind je informatie over de verschillende subsidies die beschikbaar zijn.

Subsidie voor particulieren

aanvragen voor de isolatie van je koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. Je kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om je huis te isoleren.

Subsidie voor verenigingen van eigenaren (VvE’s)

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen een aanvraag indienen voor de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De VvE kan deze subsidie gebruiken voor onder andere: energieadvies; procesbegeleiding of een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP); energiebesparende maatregelen en duurzame warmtetechnieken in het gebouw en de appartementen.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je een vergoeding aanvragen voor isolatiemaatregelen zoals: spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas en triple glas en vloerisolatie.

Dat is ook mogelijk voor een duurzame warmtetechniek zoals een: nieuwe warmtepomp, nieuwe zonneboiler, aansluiting op een warmtenet.

Je moet de aanvraag binnen 12 maanden na de uitvoering en betaling van de eerste isolatiemaatregel doen.

Conclusie isoleren eigen woning

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor de isolatie van je huis. Als particulier kun je een subsidie aanvragen voor de isolatie van je koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen een aanvraag indienen voor de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE).

Je moet de aanvraag binnen twaalf maanden na de uitvoering en betaling van de eerste isolatiemaatregel doen. Je moet ook voldoen aan de subsidievoorwaarden en de isolatiemaatregel laten uitvoeren door een erkend bedrijf. Je moet ook bewijsstukken meesturen, zoals foto’s, facturen, en info over de isolatie. Soms kun je ook subsidie aanvragen via de provincie of gemeente voor isolatie.

Bekijk alle voorwaarden en het subsidiebedrag.

Hoe kan ik subsidie voor het isoleren van mijn eigen huis aanvragen? Lees ook:
2,5 miljoen woningen snel isoleren.
Binnenklimaat Nederland en Techniek Nederland gaan samenwerken.

Advertisment ad adsense adlogger