Bouwvak 2019

Bouwvak 2017

Eerder berichtten wij al dat steeds meer bouwbedrijven en zelfstandigen werken door in zomermaanden en veel bedrijven in de bouwvak 2019 blijven doorwerken. Onder zelfstandig ondernemers in de bouw is dat aantal nog hoger. Met name de grotere flexibiliteit die bouwbedrijven de laatste jaren bieden, lijkt hiervan de oorzaak.

Al 30 jaar terug …

Officieel bestaat er geen verplichte bouwvak vakantie meer*. De werkgever kan in overleg met personeelsvertegenwoordiging of ondernemingsraad, afspraken maken over de sluiting- en vakantieperiode(n) ook voor de vakantie en bouwvak 2017 en de perioden daarna.

De officiële bouwvak is al zo’n dertig jaar geleden afgeschaft, maar tot bijna twee jaar geleden werkte slechts een kwart van alle bouwbedrijven nog door in de bouwvak, die dit jaar valt tussen 20 juli en 20 augustus. In twee jaar tijd – tot en met deze zomer dus – is dat aantal bedrijven dat doorwerkt in de bouwvak gestegen.

Mooi weer

In navolging van bouwbedrijven werken ook zzp’ers in de bouw door in de zomermaanden. De zomer blijkt voor hen juist een goede periode om grotere klussen uit te voeren. Particulieren blijken klussen aan hun huis graag tijdens hun vakantie te laten uitvoeren, niet zelden betaald met hun vakantiegeld.
De zzp’ers noemen ook het gunstige weer als extra argument om door te werken. Ook blijkt er minder concurrentie te zijn in de zomermaanden, maar hoe meer bouwers in de zomer doorgaan, hoe kleiner dat voordeel wordt.

Voor hen die in verband met de bouwvak 2019 of de vakantie aan het plannen zijn, hieronder de bouwvak 2019 perioden per regio

2019
Regio Noord: 29 juli t/m vrijdag 16 augustus 2019, week 31, 32, 33
Regio Midden: 5 augustus t/m vrijdag 23 augustus 2019, week 2, 33, 34
Regio Zuid: 22 juli t/m vrijdag 9 augustus, week 30, 31, 32

Advertisment ad adsense adlogger