Overijssel asbestvrij in 2024

Overijssel asbestvrij in 2024

Vanaf 2024 zijn er geen asbestdaken meer in Overijssel. Die zijn vanaf 2024 namelijk verboden. Een toolbox geeft gemeenten een steuntje in de rug om asbestverwijdering te versnellen.

De provincie helpt om asbestverwijdering te versnellen

Pandeigenaren met asbestdaken onder de 35 vierkante meter mogen zelf hun asbestdak verwijderen. Asbestsaneerders, aannemers en dakleveranciers vervangen altijd de grotere daken.

De provincie helpt om asbestverwijdering te versnellen. Hiermee kunnen risicovolle situaties eerder worden gesaneerd. Met als gevolg dat er meer asbestdaken worden verwijderd en er een betere spreiding van de verwijdering tussen nu en 2024 plaatsvindt.

Toolbox

De provincie ondersteunt marktpartijen bij het vormen van regionale samenwerkingsverbanden. Zo kunnen vraag en aanbod goed worden afgestemd. Hoe sneller marktpartijen en pandeigenaren elkaar vinden en aan de slag gaan, hoe meer iedereen hiervan profiteert.

Gemeenten worden ondersteund in het opvangen en informeren van pandeigenaren. Gemeenten hebben de grootste rol bij het uitrollen van het asbestdaken verbod bij particulieren, bedrijven en agrariërs. In deze toolbox staat achtergrondinformatie en praktische handvatten.

 

Advertisment ad adsense adlogger