Gemeente kan ISDE aanvragen en ontvangen voor woningeigenaren

Gemeente kan ISDE subsidie aanvragen en ontvangen namens woningeigenaren

RVO laat weten dat de gemeente vanaf 1 februari woningeigenaren binnen hun gemeentegrenzen kunnen ontzorgen bij de verduurzaming van hun woning. Zij kunnen als gemeente subsidie aanvragen en ontvangen namens woningeigenaren die de ISDE subsidie voor energiebesparende maatregelen aanvragen.

“De gemeente kan bijvoorbeeld van deze mogelijkheid gebruik maken bij de collectieve verduurzaming van wijken”

ISDE collectief aanvragen

Veel gemeenten gaven de afgelopen jaren aan behoefte te hebben aan de mogelijkheid om namens woningeigenaren subsidie aan te vragen en te ontvangen. Dit is nu mogelijk.

De gemeente kan bijvoorbeeld van deze mogelijkheid gebruik maken bij de collectieve aanpak van wijken. De gemeente neemt dan via de SPUK Lokale Aanpak Isolatie inwoners alle zaken voor de woningeigenaren uit handen. De gemeente kan daarnaast ook een individuele ISDE aanvraag doen voor een enkele woningeigenaar.

Keuze ligt bij gemeenten

Gemeenten mogen kiezen of zij deze optie aanbieden en wanneer ze deze ondersteuning kunnen bieden. De communicatie hierover naar woningeigenaren verloopt via de gemeenten zelf.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deelt de Handreiking over ISDE aanvragen namens woningeigenaren met de gemeenten en op hier. RVO bericht verder dat er de komende tijd meer materiaal beschikbaar komt om gemeenten te helpen bij het aanvraag- en ontvangsttraject van ISDE namens en voor woningeigenaren.

Ondersteuning RVO

Gemeenten mogen daarnaast rekenen op ondersteuning vanuit de RVO via een speciaal team dat hun vragen beantwoordt. Contactgegevens en informatie over hoe de aanvraag van subsidie namens woningeigenaren werkt, is hier voor aanvragende gemeenten te vinden.

Zelf als woningeigenaar ISDE aanvragen?

Woningeigenaren die willen weten of ze in aanmerking komen voor de subsidie of hoe ze de ISDE subsidie kunnen aanvragen kunnen hier terecht op de site van RVO.

Bron: RVO.

Gemeente kan ISDE subsidie aanvragen en ontvangen namens woningeigenaren. Zie ook:
ISDE subsidie biobased isoleren verhoogd en isolatie van monumenten mogelijk.
Subsidie voor isolatie 200.000 woningen in 337 gemeenten.

Advertisment ad adsense adlogger