Je kunt zoveel meer in de techniek

Campagne 'Je kunt zoveel meer in de techniek' is succes

De campagne waarmee Techniek Nederland vorig jaar van start ging, heeft veel losgemaakt. Je Kunt Zoveel Meer In De Techniek voldeed ruimschoots aan de doelstellingen, bericht de brancheorganisatie.

“Nog altijd hebben veel mensen een verkeerd beeld van een baan in de techniek”

Techniek vuil en zwaar werk?

De campagne ‘Je Kunt Zoveel Meer In De Techniek’ werd in september 2023 gelanceerd. De techniek ‘superhelden’ waren onder meer te zien op billboards langs de autosnelwegen, in online-advertenties en op een speciale campagnewebsite. Op die website kunnen bezoekers testen of ze geschikt zijn voor een carrière in de techniek.

Tot nu toe hebben al meer dan 12.000 mensen de test gemaakt. Voorzitter van Techniek Nederland, Doekle Terpstra: “Nog altijd hebben veel mensen een verkeerd beeld van een baan in de techniek. Ze denken dat het zwaar of vuil werk is. Klopt niet! De test helpt om dat beeld bij te stellen”.

Doelgroep

Mannen in de leeftijd van 25 tot 34 jaar vormen een belangrijke doelgroep voor de campagne. Van die doelgroep heeft ruim de helft de campagne inmiddels gezien. Doekle Terpstra is daar tevreden over, maar zegt erbij dat werken in de techniek óók steeds aantrekkelijker wordt voor vrouwen.

“Het karakter van banen in de installatiebranche verandert snel. We hebben steeds meer behoefte aan kwaliteiten als creativiteit, communicatieve vaardigheden en verbinden. En dat zijn eigenschappen waar vrouwen gemiddeld genomen hoog op scoren”.

Actief in de techniek

Een ander belangrijk resultaat is dat 80 procent van de mensen die openstaan voor een nieuwe stap in hun carrière, positief is over de boodschap ‘Je kunt zoveel meer in de techniek’. En maar liefst 60 procent van deze groep gaat na het zien van de campagne actief op zoek naar meer informatie over werken in de techniek. De techniek campagne van de brancheorganisatie loopt nog minimaal twee jaar door.

Campagne ‘Je kunt zoveel meer in de techniek’ is succes. Zie ook:
Gevarieerde groei bouw, techniek en infra.

Advertisment ad adsense adlogger