Green Leader Award voor ‘beslissers met lef’ uitgereikt aan Onno Dwars

Green Leader Award uitgereikt aan Onno Dwars

Onno Dwars is de winnaar van de eerste Green Leader Award 2016. De prijs is in het leven geroepen voor ‘beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen’ en met nieuwe en frisse kijk bijdragen aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Als hoofd acquisitie & innovatie van VolkerWessels Vastgoed was Dwars afgelopen jaar onder andere betrokken bij het spraakmakende project rond de circulaire renovatie en nieuwbouw voor Alliander.

De uitreiking vond plaats op bouwbeurs PROVADA in de RAI Amsterdam. De Green Leader Award is een initiatief van de DGBC, de instelling die ook gaat over de BREEAM-certificering: “De award wil de beste voorbeelden boven halen en serieuze inspanningen die het milieu sparen belonen.”

Schaap met vijf poten

Van de vijf genomineerden behaalde Onno Dwars de meeste stemmen van het publiek. Opvallend was dat hij veel waardering kreeg van een brede groep bedrijven en andere organisaties actief in de vastgoedsector. Juryvoorzitter Maurits Groen prijst Onno Dwars als de terechte winnaar van deze nieuwe award voor persoonlijk leiderschap en in de bouw- en vastgoedsector: “Als jury hadden we een ambitieus schaap-met-vijf-poten wensenlijstje met criteria waaraan de ideale Green Leader zou moeten voldoen. En het lijkt wel alsof die eigenschappen Onno Dwars stuk voor stuk op het lijf zijn geschreven.”

Circulaire huisvesting Alliander

Dwars heeft zich vanaf de ondertekening van het Lenteakkoord in 2007 ‘volledig op het thema duurzaamheid gestort’. Voorbeelden van zijn duurzame betrokkenheid zijn de ontwikkeling van het Climate Ready Concept, de realisatie van Stroomversnelling renovatie woningen en de eerste levensloopbestendige nul-op-de-meter renovatiewoningen voor Stadlander in Oud Vossemeerde en in 2015 dus de circulaire herhuisvesting Alliander in Duiven. Bouw+Uitvoering sprak eerder dit jaar met Dwars over dit project en de energietransitie in de bouw” “Elke opdrachtgever heeft de kans om het verschil te maken. Dit geldt niet alleen voor de overheid, maar voor alle partijen”, aldus Dwars.

Advertisment ad adsense adlogger