Nieuw duurzaamheidskeurmerk DGBC voor bestaande bouw

Nieuw duurzaamheidskeurmerk DGBC voor bestaande bouw

De Dutch Green Building Council, DGBC, is binnen de bouwwereld bekend als de organisatie achter de Breeam-certificering voor duurzame nieuwbouw. Een certificering die een belangrijke rol speelt bij vastgoedtransacties. In navolging van die certificering bereidt DGBC een nieuw certificaat voor, dat gebruikt kan worden voor al bestaande duurzame woningbouw. Nieuw duurzaamheidskeurmerk DGBC voor bestaande bouw.

Breeam-NL In-Use

Daarmee wordt ingezet op de ontwikkeling van een gemeenschappelijke duurzaamheidstaal voor bestaande woningbouw. De verduurzaming van bestaande bouw heeft prioriteit in het pas gepresenteerde Meerjarenplan van DGBC. Hiertoe is het keurmerk Breeam-NL In-Use in het leven geroepen, dat een momentopname geeft van de staat van een gebouw. De certificering kent een maximale geldigheid van drie jaar, jaarlijkse checks maken het een doorlopend proces, waardoor de certificering betrouwbaarheid genereert.

Gemeenschappelijke taal

Nieuwe DGBC-voorzitter Daan van Vliet zegt op cobouw.nl dat de komst van een dergelijke certificaat een belangrijke volgende stap is naar duurzame bouw. Daarbij is zijn verwachting dat internationale partijen een gemeenschappelijke taal voor bestaande woningen zullen omarmen en dat dit niet per definitie een Breeam-NL keurmerk hoeft te zijn.
Er wordt momenteel gewerkt aan het nieuwe label van Breeam-NL In-Use en de verwachting is dat het ongeveer een jaar duurt voordat dit label wordt geïntroduceerd. Het label zal niet alleen kijken naar energieverbruik van een gebouw, maar ook naar gezondheid, flexibiliteit en comfort voor de gebruiker.

Advertisment ad adsense adlogger