Pamflet Corporaties en Circulariteit

Pamflet ‘Corporaties & Circulariteit’ gelanceerd door De Groene Huisvesters

Tijdens de Week van de Circulaire Economie hebben De Groene Huisvesters het Pamflet ‘Corporaties & Circulariteit’ gepresenteerd.

Met 2,3 miljoen sociale huurwoningen hebben woningcorporaties ruim dertig procent van de Nederlandse woningvoorraad in bezit

Woningcorporaties bezitten 2,3 miljoen woningen en staan aan de start van een enorme renovatie opgave en na-isolatie aanpak. Hiernaast loopt er een groot nieuwbouwprogramma. Met circulaire verduurzaming en circulaire nieuwbouw kunnen de woningcorporaties bijdragen aan een circulaire economie en aan de klimaatdoelstellingen.

Circulaire woningbouw

Circulair bouwen neemt een vlucht constateren De Groene Huisvesters. Ook Aedes, Neprom en IVBN zetten zich met het Lente Akkoord 2.0 in voor circulaire woningbouw. Houtbouw nam in 2021 al een enorme vlucht. Zie FSC Nederland met het HOME programma houtbouw, de Green Deal Houtbouw van de MRA, en de City Deal Biobased bouwen. Ook grote bouwers kiezen steeds vaker voor circulair.

Bekijk het pamflet ‘Corporaties & Circulariteit’

Uit het pamflet

Met bijna 2,3 miljoen sociale huurwoningen hebben woningcorporaties ruim dertig procent van de Nederlandse woningvoorraad in bezit en beheer en zijn corporaties gezamenlijk verantwoordelijke voor een enorme jaarlijkse in- en uitstroom van bouwmaterialen.

In 2014 was tachtig procent van de CO2-uitstoot nog te herleiden naar het gebouwgebonden energieverbruik en twintig procent aan de delving, productie en transport van bouwmaterialen (ingebedde CO2-uitstoot). Met de voorgenomen investeringen van de sector zal deze verhouding de komende jaren verder verschuiven en de impact van de ingebedde CO2-uitstoot van de materialen die wij gebruiken enorm toenemen.

Lees ook: Verduurzaming bij corporaties zet gestaag door

Advertisment ad adsense adlogger