A10 West verkeershinder door onderhoud

A10 West verkeershinder door onderhoud

Rijkswaterstaat vervangt tussen 24 juli en 4 september het asfalt op de hoofdrijbaan en op alle op- en afritten en parallel gelegen wegen van de A10 West.

‘Na de werkzaamheden heeft de A10 West de komende 10 jaar geen groot onderhoud meer nodig, maar nu in de spits een halfuur extra reistijd’

Uit te voeren werk

Naast het asfalteren vernieuwt men veel voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten. Ook worden de matrixborden en het hele systeem van lussen, camera’s en wegkantstations dat erachter zit vervangen en gecontroleerd. Verder wordt de afvoer verbetert, zodat van het regenwater beter en sneller kan afvloeien.

Conditie

Het is 16 jaar geleden dat dit deel van de A10-ring grondig is aangepakt. De werkzaamheden stonden eigenlijk gepland voor volgend jaar, maar men voert het nu een jaar eerder uit. Dit om er zeker van te zijn dat de veelgebruikte route in goede conditie is als de werkzaamheden starten bij de N200 en voor de verbreding van de A10 Zuid.

Vertraging en omleidingen

Weggebruikers krijgen van maandag 24 juli tot maandag 4 september 2017 te maken met afsluitingen en omleidingen. De A10 West is eerst 3 weken afgesloten in zuidelijke richting (buitenring). Daarna is de weg in noordelijke richting (binnenring) 3 weken dicht. De wegen onder en over de A10 West blijven de hele bouwperiode bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A5, A9, A4 en A10 Noord.

Video

Bron: Rijkswaterstaat

Nadere info

Actuele info en updates van Rijkswaterstaat. Over het totale meerjaren onderhoudsproject schreven wij al eerder.

Advertisment ad adsense adlogger