“Pak vervanging en renovatie van infrastructuur seriematig aan”

Bouwcampus, Pak vervanging en renovatie van infrastructuur seriematig aan

Er zijn veel voordelen te behalen wanneer opdrachtgevers hun vervangings- en renovatieopgave van infrastructuur seriematig uitvragen. Iedere vijfde of zesde brug zou dan ‘gratis’ zijn door tot wel 30 procent besparing en efficiencyvoordelen, zo bericht De Bouwcampus.

Bouwcampus: “Elke vijfde of zesde brug gratis bij seriematige aanpak”

Lonkend perspectief

In de film ‘Seriematig aanpak, een lonkend perspectief’, geven zes bedrijven, een visie op seriematig aanbesteden. “Meerdere kunstwerken in een keer uitvragen biedt feitelijk alleen maar voordelen”, zo stellen alle zes de partijen vast. De film Lonkend Perspectief is een initiatief van De Bouwcampus.

In de film beantwoorden vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven vragen zoals, welke werkzaamheden ga je seriematig aanpakken en wat levert dat dan kwantitatief op? Maar ook welke mogelijkheden zien zij bij seriematige aanpak ontstaan en welke voordelen zijn er voor opdrachtgevers.

Standaardisatie infrastructuur

Met de film willen zowel De Bouwcampus als de deelnemende partijen* een seriematige aanpak van de vervangings- en renovatieopgave onder de aandacht brengen.

“Er is meer standaardisatie nodig en opdrachtgevers moeten samen continuïteit en schaal creëren door meer bruggen seriematig aan te pakken”, zegt Harald Versteeg, transitiemanager bij De Bouwcampus.

“Deze film laat zien dat al veel marktpartijen daarvoor open staan. Wanneer partijen de kans krijgen om een serie van kunstwerken aan te pakken, ontstaat er ruimte voor hele nieuwe oplossingen. Dat is nodig als je bedenkt dat er nog bijvoorbeeld 4.000 bruggen liggen te wachten. Voor opdrachtgevers moet het duidelijk worden dat hier de oplossing ligt om met krappere budgetten de klus te kunnen klaren”.

Film zien?

Aan de *film werkten BAM, Dura Vermeer, Damsteegt, Equans, Van Doorn en DHM mee. Iedere deelnemende organisatie gaat afzonderlijk in op hoe zij seriematige aanpak ziet. Van de zes filmpjes is een samenvatting gemaakt. Alle films zijn te zien via De Bouwcampus.

Bouwcampus: “Pak vervanging en renovatie van infrastructuur seriematig aan”. Zie ook:
10 miljard naar onder meer infra zoals wegen, spoor, waterwerken en vaarwegen.

Advertisment ad adsense adlogger