Onderhoud in- en rond Amsterdam deze zomer

Werkzaamheden Amsterdam in de zomer van 2020

In de zomer van 2020 wordt op verschillende plekken in en rond Amsterdam onderhoud gepleegd en aan de weg en het spoor gewerkt, met mogelijk hinder als gevolg.

Zomerwerken 2020: “Er wordt bewust voor het grootste deel in de zomer vakantie gewerkt”

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de snelweg A8 en de snelweg A10 en werken ProRail en de gemeente Amsterdam aan het metro- en treinspoor tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Muiderpoort.

Om Amsterdam ook tijdens deze werkzaamheden bereikbaar te houden, werken de vijf grote infrapartners en vervoerders in de regio nauw samen. Projecten worden met elkaar verbonden, planningen en communicatie op elkaar afgestemd en de reisbeleving onderzocht.

Werkzaamheden weg en spoor

Er wordt bewust voor het grootste deel in de zomervakantie gewerkt omdat het zomers over het algemeen rustiger op de weg en het spoor is vanwege de vakantieperiode.
Projecten worden tegelijkertijd uitgevoerd om de periode van overlast voor weggebruikers en trein/metroreizigers zo kort mogelijk te houden.

Er wordt in de zomer van 2020 onder meer gewerkt aan:

• Groot onderhoud op de A10 Noord en A8. De A10 Noord buitenring richting Zaanstad is afgesloten van 31 juli tot 10 augustus. De A8 is richting Amsterdam afgesloten van 12 juli tot 11 augustus.

• De A9 Gaasperdammerweg. De A9 is in beide richtingen afgesloten van 1 juli tot 5 juli.

• Metro- en treinspoor tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Muiderpoort. Op dit traject is van 14 juli tot en met 29 juli geen treinverkeer mogelijk en slechts beperkt metroverkeer.

• De Amstelveenseweg tussen het Stadionplein en de Zeilstraat. De hele zomer hebben deze werkzaamheden gevolgen voor het verkeer.

• De openbare ruimte rondom station Amstel. In augustus wordt gewerkt rond het voorplein, Prins Bernhardplein, Julianaplein, de Mr. Treublaan en de Gooiseweg.

Amsterdam Bereikbaar

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartners: Gemeente Amsterdam, ProRail, de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam.

Daarnaast is NS als spoorvervoerder aangesloten en Breikers, voor de verbinding met werkgevers. Amsterdam Bereikbaar heeft als doel om de regio zo bereikbaar mogelijk te houden, ook tijdens werkzaamheden.

Een overzicht van alle zomerwerkzaamheden is vanaf nu te vinden op de website Amsterdam Bereikbaar

Bron: Rijkswaterstaat

Advertisment ad adsense adlogger