1 accu voor alles: Cordless Alliance System (CAS)

1 accu voor alles: Cordless Alliance System (CAS)

“Eén accu voor alles“: dat is het motto van het fabrikant overkoepelende accu-systeem CAS. Wat dat in de praktijk betekent, laten de partners zien op een gezamenlijke stand op de Internationale Eisenwarenmesse in Keulen van 1 tot 4 maart 2020. Daar zijn ook de vier nieuwe CAS-partners bij, waarmee het technologische partnerschap nu uit in totaal 17 leden bestaat.

Een gezamenlijk doel: het Cordless Alliance System (CAS) op de Internationale Eisenwarenmesse

Dat alles veel beter werkt als je het samen doet, dat hebben de fabrikanten van machines en elektrisch gereedschap al vanaf de oprichting van het fabrikant overkoepelende accu-systeem, het Cordless Alliance System (CAS), aangetoond. Dat was in de zomer van 2018 en begon destijds met tien fabrikanten. Inmiddels zijn het er nu 17.

Eisenwarenmesse Keulen

Op de Internationale Eisenwarenmesse in Keulen komen alle CAS-partners van 1 tot 4 maart voor het eerst bij elkaar op één gezamenlijke stand. „Zo kunnen wij professionele gebruikers en de vakhandel de mogelijkheid bieden, het complete CAS-productassortiment in één stand te bekijken en contacten te leggen.

Eén en dezelfde accu-pack past op alle machines van alle 17 CAS-partners – waarvan het grootste deel op de beurs aanwezig is“, zegt Thomas Zeller, hoofd van het CAS-partnerprogramma bij Metabo.

Daartoe behoren ook de vier nieuwste CAS-leden: Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst abrasives, die er voor het eerst bij zijn. Prebena, bevestigingsspecialist uit het Hessische Schotten, brengt met CAS vier accu-spijkerpistolen en een accu-compressor op de markt. Cembre is een Italiaanse fabrikant van elektrisch verbindingsmateriaal en het bijbehorende gereedschap en brengt onder de merknamen Cembre en Pressfit o.a. persgereedschap op accu-basis in het accusysteem in. Jöst abrasives, het nieuwste CAS-lid, is een specialist op het gebied van schuurmiddel- en slijpsystemen en vult het CAS-assortiment aan met een accu-vloerbewerkingsmachine. In de stand staan tevens vertegenwoordigers van de CAS-partners Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Electrostar (Starmix), Steinel, Rokamat en Birchmeier.

Internationale bekendheid CAS

“Als een wereldwijd toonaangevende beurs biedt de Internationale Eisenwarenmesse ons ook de mogelijkheid, CAS internationale bekendheid te geven en met belangstellenden uit de hele wereld in gesprek te komen”, zegt Zeller. Op een vloeroppervlak van ca.165.000 vierkante meter wordt dit jaar ongeveer 2.800 exposanten uit 55 verschillende landen verwacht.

1 accu voor alles: Cordless Alliance System (CAS)

1 accu voor 17 fabrikanten, meer dan 150 machines

De 17 leden van het technologische partnerschap hebben een gezamenlijk doel: CAS moet hét accu-systeem voor de professional worden. “Professionals werken vaak met machines van verschillende fabrikanten en hebben daardoor ook veel verschillende accu-packs en laders. Niets past bij elkaar. En precies dat lost CAS op”, zegt Zeller.

De timmerman zweert bij een cirkelzaag van Mafell, de loodgieter op de perstang van Rothenberger, de specialist in roestvast staal op de schuurmachine van Eisenblätter. En alle drie gebruiken ze een boorschroefmachine van Metabo – met een accu, en met dezelfde 18 Volt accu-pack. Dezelfde accu-pack past ook op de mixers van de specialist op mixergebied Collomix, in de Starmix-zuiger, op de heteluchtpistolen van Steinel, de mobiele handprinter van edding und Elried, de accu-slagschroevendraaier van fischer, het accu-spijkerpistool van Prebena, het persgereedschap van Cembre en Pressfit of de vloerbewerkingsmachine van Jöst abrasives.

CAS vrijheid

Zo biedt CAS optimale vrijheid: professionele gebruikers kunnen het accusysteem niet alleen voor machines van verschillende fabrikanten gebruiken, maar ook doorwerken zonder een stopcontact in de buurt. “Daarmee kommen we exact tegemoet aan het belangrijkste probleem van alle gebruikers. Met CAS behoort de chaos aan accu’s en laders op de bouw- en in de werkplaats definitief tot het verleden”, aldus Zeller. “Dat is niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam, omdat er uiteindelijk minder accu-packs in omloop zullen zijn. Daarmee zijn wij trendsetter in de branche van elektrisch gereedschap – en het maakt ons ook bijzonder trots.”

Full Power

Basis van CAS is de krachtige accu-technologie van Metabo. Want de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen heeft zich met een deskundigheid van meer dan 30 jaar op het gebied van accu’s tot een technologische topper ontwikkeld.

“Met onze LiHD-technologie kunnen wij tegenwoordig vrijwel iedere machine van voldoende power voorzien”, vertelt dr. Andreas Siemer, hoofd Productmanagement & Training bij Metabo. Twee Metabo 18 Volt accu-packs brengen bijvoorbeeld een mobiele tafelcirkelzaag van maximaal 3.200 Watt tot leven.

“Het komt op een optimaal samenspel van looptijd en afgifte van het maximale vermogen aan. Bij de accu-packs in dubbele rijen hebben wij met onze 8.0-Ah accu-pack het beste samenspel van beide componenten gevonden.“

Op koers

Full power is ook het trefwoord voor CAS. “Ons doel is helder: CAS moet verder groeien”, zegt CAS-programmaleider Thomas Zeller. “Wij staan open voor nieuwe fabrikanten en merken. Ook daarvoor is de ijzerwarenbeurs een optimale locatie om nieuwe contacten te leggen. Want alleen zo kunnen wij als partnerschap verder komen. Wij willen, dat onze klanten ook in de toekomst voor het fabrikant overkoepelende accu-systeem kiezen – want wij zullen ons steeds verder ontwikkelen en steeds meer bereiken ontsluiten.”

Waar in Keulen?

De gezamenlijke stand van de CAS-partners vindt u in hal 11.2 stand I040 K041 op de Internationale Eisenwarenmesse in Keulen.

1 accu voor alles: Cordless Alliance System (CAS).

Advertisment ad adsense adlogger