BAIER sluit zich aan bij het accu-systeem CAS

BAIER sluit zich aan bij het accu-systeem

Fabrikant van elektrisch gereedschap BAIER wordt onderdeel van het Cordless Alliance System (CAS). het bedrijf uit Baden-Württemberg in Duitsland, neemt deel met een accu-diamant-droogboormachine voor het boren van contactdozen.

“BAIER is één van de 23 CAS-fabrikanten waarbij alle accu’s en laders 100% compatibel zijn”

Bij BAIER wordt alles met de hand gemaakt. Iedere machine wordt uitermate zorgvuldig op de eigen productieafdeling van de hoofdvestiging in Asperg, vlakbij Ludwigsburg in Duitsland, geproduceerd.

Andere machines volgen

BAIER heeft ook voor accu gekozen en neemt daarom deel aan het Cordless Alliance System (CAS), het door Metabo geïnitieerde, fabrikant overkoepelende accusysteem. “Schwäbische ingenieursinzet verbindt, wij staan al jarenlang in nauw contact met BAIER”, zegt Henning Jansen, CEO van Metabo. “BAIER neemt in eerste instantie met een accu-diamant-droogboormachine voor het boren van contactdozen deel aan het fabrikant overkoepelende accusysteem, maar andere machines zullen zeker volgen. “Het met elkaar en alles samen doen bij CAS heeft ons overtuigd. Daar staan alle neuzen dezelfde kant op”, zegt Jens Deggelmann, directeur van BAIER.

Traditie

BAIER kent een lange traditie als het gaat om elektrisch gereedschap. Het bedrijf uit Asperger heeft behalve de klopboormachine ook de elektrische metaal-cirkelzaag en de muursleuffrees uitgevonden. BAIER ontwikkelt en vervaardigt haar producten – zoals boormachines, frezen en schuurmachines uitsluitend in Duitsland en levert deze over de hele wereld.

(Lees verder onder de afbeelding)
BAIER sluit zich aan bij het accu-systeem

Elektriciens

De nieuwe accu-diamant-droogboormachine van BAIER is vooral voor elektriciens een ideale uitbreiding van het CAS-assortiment. Deggelmann: “Elektriciens moeten ook vaak contactdozen in wanden plaatsen. Daarvoor geldt dus dat er snel genoeg ruimte voor de inbouw van een inbouwcontactdoos in de wand moet worden gecreëerd en juist daarvoor is onze accu-diamant-droogboormachine precies de juiste keuze. Met CAS kunnen de elektriciens gebruik maken van alle machines die ze voor hun werk nodig hebben – en het mooiste ervan: ze hebben voor alle machines maar één accu nodig.“

Met de nieuwe 18 Volt accu-boormachine van BAIER kan men snel gaten voor contactdozen boren. Een inschakelbare, zogeheten soft-slag, versnelt het werken in harde materialen en ontziet de diamantsegmenten op het boordeel. Zo blijft de diamantkroon langer behouden. Om stofarm te kunnen werken kan een afzuiging op de machine worden aangesloten. Dankzij de elektronische momentkoppeling met verhoogde precisie kan de men nauwkeurig en voorzichtig werken.

CAS

Het Cordless Alliance System (CAS) is een door Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen geïnitieerd. CAS ging in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit diverse segmenten van start.

Op dit moment maken de bedrijven Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/edding, Birchmeier, fischer en Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst abrasives,Gesipa, Trumpf, Monti en BAIER deel uit van CAS.

Binnen dit accu-systeem zijn alle machines van de CAS-partners voor 100% uitwisselbaar en kunnen willekeurig met elkaar gecombineerd worden. Op basis van de Metabo LiHD-accu-technologie verzamelt CAS de meest uiteenlopende bedrijven onder één dak en biedt professionele gebruikers zo de vrijheid, ook ver van een stopcontact met standaard- en speciale producten van verschillende fabrikanten mobiel en flexibel te werken. Meer lezen over CAS.

BAIER sluit zich aan bij het accu-systeem CAS

Advertisment ad adsense adlogger