CyberCool Free Cooling Booster helpt datacenters en industrie

CyberCool Free Cooling Booster helpt datacenters en industrie

STULZ introduceert de CyberCool Free Cooling Booster. Dit is een module voor ‘vrije koeling’ waarmee datacenters en andere industriële toepassingen extra kunnen koelen. Deze aanvulling op het CyberCool-assortiment van dse fabrikant, maakt het mogelijk dat ook watergekoelde machines met ‘vrije koeling’ kunnen worden uitgerust, zonder grootschalige planning of installatiewerkzaamheden.

“Vrije koeling is een van de efficiëntste manieren om het energieverbruik en de draaitijd te beperken”

Vrije koeling

De CyberCool Free Cooling Booster biedt een flexibele hoogwaardige koelingsoplossing waarmee het aanzienlijke besparingspotentieel van ‘vrije koeling’ volledig kan worden benut in zowel nieuwe als bestaande systemen. Hiermee wordt niet alleen de bedrijfszekerheid gemaximaliseerd en de levensduur van de apparatuur verlengd, maar neemt ook de CO2-uitstoot af. ‘Vrije koeling’ is een van de efficiëntste manieren om het energieverbruik van koelmachines en de tijd dat ze draaien te beperken, doordat de buitentemperatuur van lucht of water wordt gebruikt.

Optimaal

Watergekoelde koelmachines die voorheen niet aan de technische eisen voor het gebruik van ‘vrije koeling’ voldeden, kunnen nu worden omgebouwd met de booster die volledig in het hydraulische systeem wordt geïntegreerd. De plug-and-play mogelijkheid, die grotendeels geprefabriceerd is, houdt in dat het met de meeste conventionele gekoelde watersystemen zonder aanvullende hoge kosten kan worden gebruikt. Om de meest flexibele en regelbare oplossing te creëren die mogelijk is, is het systeem voorzien van in de fabriek geteste hydrauliek, gecoördineerde koelonderdelen en een intelligente regeling, terwijl onderdelen die geschikt zijn voor deellast met redundantie en werking met of zonder glycol tot de opties behoren.

Koelcapaciteit tussen 270 en 1800 kW

De CyberCool Free Cooling Booster garandeert optimale regeling en -communicatie en is leverbaar in vijf uitvoeringen met een koelcapaciteit tussen 270 en 1800 kW. De geïntegreerde regelkast gebruikt speciale software voor de regeling van de ‘vrije koeling’ gebaseerd op SEC.blue-controllers van STULZ. De intelligente controller bewaakt zowel de buiten- als de bedrijfstemperatuur en regelt de koelcapaciteit volgens de actuele behoefte.

Drie bedrijfsstanden

De booster ondersteunt drie bedrijfsstanden – ‘vrije Koeling’, gemengde stand en mechanische koeling. Afhankelijk van de buitentemperatuur selecteert het systeem automatisch de meest geschikte stand. Daardoor zorgt het voor de efficiëntste ‘vrije koelings’-capaciteit en regeling van de condensatietemperatuur, zelfs bij hogere buitentemperaturen.
In combinatie met de koelmachines STULZ Explorer WSW en CyberCool WaterTec vormt de CyberCool Free Cooling Booster een gecoördineerd en energiezuinig airconditioningsysteem.

Lees hier meer over de CyberCool Free Cooling Booster en andere producten van Stulz.

Advertisment ad adsense adlogger