Eerste elektrische Bobcat’s in NL

Eerste elektrische graafmachines voor Inter-Techno

De eerste productie-exemplaren van de nieuwe, elektrische E10e 1-tons mini-graafmachines zijn afgelopen week in Nederland gearriveerd en geleverd bij de Nederlandse importeur Inter-Techno.

‘De eerste vier E10e machines zijn al verkocht’

De Bobcat E10e is de eerste mini-graafmachine op accu’s, die geen uitstoot, een laag geluidsniveau en een breedte van slechts 71 cm combineert, waardoor hij gemakkelijk door standaard deuren en in en uit liften kan rijden.

Naast sloopwerken binnenshuis en het graven van kelders zijn de graafmachines ook ideaal voor vele andere locaties waar dit type machine vereist is: bijvoorbeeld in stadscentra, bij werkzaamheden in de nacht en bij werkzaamheden in stille zones zoals ziekenhuizen, begraafplaatsen en scholen.

Accu

De E10e heeft een ultramoderne lithium-ion, onderhoudsvrije accu met een geavanceerd managementsysteem, dat ontworpen is om binnen de standaard machinehouder te passen, zodat het ZTS-profiel van de machine behouden blijft.

De E10e kan maximaal vier uur op één lading worden gebruikt. Door gebruik van een optionele externe 400V-supercharger kan deze in minder dan twee uur tot tachtig procent van zijn capaciteit worden opgeladen.

Door in de werkpauzes te laden kan de E10e een volledige werkdag worden gebruikt. De accu kan ook ‘s nachts volledig worden opgeladen met behulp van de ingebouwde lader van een standaard 230 V-net.

Portfolio

Jarry Fiser, Mini-Excavator Product Line Director, Doosan Bobcat EMEA: “De E10e is slechts het begin van onze reis om ons portfolio in alternatieve stroombronnen verder uit te breiden. In wezen zijn alle componenten in de aandrijflijn op maat gemaakt en passen we samen met onze leveranciers de processen nog steeds aan zodat we de productievolumes kunnen verhogen wanneer dat nodig is. De productie van 2019 is al uitverkocht en we krijgen al bestellingen voor levering in 2020.”

Bertus Boer, algemeen directeur van Inter-Techno: “De E10 op diesel is een zeer succesvolle machine, waarvan we er jaarlijks zo’n honderd verkopen. Door de steeds strengere emissie-eisen zal de helft daarvan op termijn uit de elektrische versie bestaan; en zeker als de prijs van de machine daalt. De eerste vier van de tien geleverde E10e machines zijn trouwens al verkocht.”

De E10e Bobcat graafmachine is gebouwd op hetzelfde platform en geproduceerd op dezelfde productielijn als de E08- en E10z-minigraafmachines op diesel. Deze lijn in de Tjechische Dobris-fabriek heeft een totale capaciteit van tweeduizend machines per jaar.

Advertisment ad adsense adlogger