Gezellig voor iedereen: lunchen in een eigen schaftkeet

Gezellig voor iedereen: lunchen in een eigen schaftkeet

De bouwbranche is altijd in beweging. Er wordt hard gewerkt in weer en wind. Wie al vroeg op pad is, wil niet in het donker en in de kou aan de koffie zitten. En als het tijd is voor een stevige lunch dan is het wel zo fijn om een plek te hebben waar je comfortabel kan vertoeven. Een schaftkeet is daarom meer dan zomaar een plek om te pauzeren. Het is het kloppende hart van de bouwplaats waar je in alle rust een krantje kan lezen, kan werken of een kaartje legt met je collega’s. Het is mogelijk om een schaftkeet te huren, maar een schaftkeet kopen is in veel gevallen een veel beter idee.

Naar eigen hand zetten

Wanneer je een schaftkeet huurt dan kun je deze niet helemaal inrichten zoals jij zou willen. Doordat veel mensen gebruik hebben gemaakt van de keet kan deze veel gebruikerssporen bevatten. Bovendien moet je na de klus de keet weer inleveren bij de verhuurmaatschappij. Heb je weer een schaftkeet nodig voor de volgende klus, dan is het maar weer afwachten wat je krijgt. Het kopen van een schaftkeet biedt dan al een aanzienlijk voordeel: je weet precies wat je van de schaftkeet kan verwachten. Je hebt volledige controle over het gebruik, de inrichting en het onderhoud van de schaftkeet. Bovendien kun je de keet aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw bouwbedrijf en je team.

Voor ieder bouwteam een schaftkeet

Aangezien er veel huizen gebouwd gaan worden de komende tijd, zal je met je team veel op locatie bezig zijn. En vaak voor langere tijd. Jullie zijn immers langere tijd bij het bouwproces betrokken. Zelfs als je alleen wordt ingehuurd voor het aanleggen van sanitair, elektriciteit of stukadoren. Een schaftkeet biedt dan een fijne plek om je als team of individu even terug te trekken. Het is toch een soort huisje voor het werk op locatie. Er zijn schaftketen vanaf 6 tot zo’n 14 personen verkrijgbaar. Geheel voorzien van de gemakken die je nodig hebt en zelfs uit te breiden met verwarming, zonnepanelen en meer ramen. Je kan gaan voor een standaardkeet met een gezellige lange tafel en genoeg stoelen om daar omheen te zitten.

Magazijn en kantoor

Daarnaast zijn er schaftketen die je kan uitbreiden met extra ruimte voor kantoor of een magazijn. Zo kan de schaftkeet tevens dienst doen als handige opslagruimte voor gereedschappen en materialen die je dagelijks op de bouwplaats nodig hebt. Dit kan natuurlijk extra kleding zijn of een plek om de koelboxen te stallen tijdens het werk. Een kantoor in de schaftketen kan heel fijn zijn als je bijvoorbeeld als opzichter aan het werk bent op de bouwplaats. Je kan je daar even terugtrekken om bijvoorbeeld de tekeningen te controleren, opdrachten te verdelen en het algehele overzicht te houden. Daarnaast is een kantoor in de keet handig om administratieve taken af te handelen, zoals facturen en bestellingen. Een schaftkeet met kantoorfaciliteiten brengt het beheer van de bouwplaats dichter bij de actie, waardoor communicatie en coördinatie aanzienlijk verbetert.

Keukenblok en sanitair

Een grotere bouwkeet kan zelfs worden uitgebreid met een keukenblok waar je met gemak een waterkoker of koffiemachine kwijt kan. Het is een klein keukentje, maar door de kastruimte goed te benutten, kun je er toch het een en ander in kwijt. Waaronder een tostiapparaat voor een warm broodje tijdens koude dagen. Het is zelfs mogelijk om een toilet in de schaftkeet te laten plaatsen. Dat is toch iets vertrouwder dan op een Dixitoilet waar iedereen gebruik van maakt. Het voordeel van een chemisch toilet is dat je geen watervoorziening nodig hebt. Uiteraard is het aan te raden om iedereen een keer het toilet te laten reinigen.

Schaftkeet: fijne plek voor pauze

Wanneer je hard werkt op een bouwplaats is het wel zo fijn dat je een comfortabele plek hebt om te pauzeren. Voldoende pauze is heel belangrijk, vooral bij fysiek werk. In alle rust je eigen broodje smeren of een snack van de plaatselijke horeca kunnen eten, is daarom geen overbodige luxe. Naast het samen nuttigen van een kop koffie of maaltijd, is de schaftkeet een plek om te socialiseren. En hoe heerlijk is dat wanneer deze plek helemaal naar jullie wens is ingericht. De aankoop van een schaftkeet helpt om de pauzes goed te kunnen reguleren. Vooral als je in ploegen werkt. Bovendien maakt het pauzeren een stuk efficiënter. Je werknemers hoeven immers niet op zoek naar een geschikte plek om te ontspannen, want er is een plek waar ze allemaal welkom zijn. Zo hebben werknemers meer tijd om te ontspannen, zodat ze weer vol energie aan de slag gaan.

Advertisment ad adsense adlogger