275 sociale huurwoningen in de Houthaven

275-sociale-huurwoningen-in-de-Houthaven

Onlangs ondertekende Woonstichting De Key samen met gemeente Amsterdam de ontwikkelingsovereenkomst voor project Houthaven. Hiermee is de ontwikkeling van 275 sociale huurwoningen tussen de gemeente Amsterdam en De Key vastgelegd.

Er komen in de nieuwe wijk Houthaven totaal 2.700 woningen, waarvan 20 procent bestemd is als sociale huurwoningen.

Planning

De eerste 38 woningen worden vanaf het voorjaar van 2019 gebouwd aan de kop van Wiborgeiland. In 2020 worden deze woningen opgeleverd. De rest van de woningen komt op Revaleiland, Memeleiland en Karlskrona-eiland. De Key verwacht de laatste sociale huurwoningen in 2021 te realiseren. Naar verwachting wordt in 2021 ook de ontwikkeling van de hele Houthaven voltooid.

Totaal 2.700 woningen

Er komen in de nieuwe wijk Houthaven totaal 2.700 woningen, waarvan 20 procent bestemd is voor sociale huur. De rest wordt verhuurd en verkocht in de vrije sector. In het gebied komen daarnaast voorzieningen als scholen, bedrijfsruimten, horeca en een hotel.

Sluit aan op Spaarndammerbuurt

Op de plek waar in het verleden vrachtschepen uit de hele wereld hun hout losten, ontstaat in rap tempo een modern woon- en werkgebied: Houthaven. Het nieuwe stuk Amsterdam sluit aan op het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. Aan de noordkant ligt de Houthaven aan het IJ. Het wordt een buurt met ruimte voor groen en grachten.

Eerder berichtten wij hier al over de plannen en uitvoering daarvan. De Houthaven is de eerste klimaatneutrale wijk van Amsterdam.

Advertisment ad adsense adlogger