400 nieuwe woningen in Parkweelde Amersfoort

400 nieuwe woningen in Parkweelde Amersfoort

De sloop van de laatste oude woningen in het project Parkweelde III in de wijk Kruiskamp in Amersfoort is klaar. Aannemer Koopmans is gestart met de bouwvoorbereidingen van de 63 eengezinswoningen en 123 appartementen. In totaal komen er 400 nieuwe woningen.

“Van de 400 nieuwe woningen worden er 320 in de sociale huur en 80 in het middensegment huur gebouwd”

400 nieuwe woningen op plaats oude

Aan de Magelhaenstraat en omgeving, in de wijk Kruiskamp, stonden 224 appartementen die niet meer voldeden aan de wensen van deze tijd. Dat geldt ook voor 16 woningen aan de Leif Eriksonsstraat.

Woningcorporatie De Alliantie heeft samen met de gemeente Amersfoort nieuwe plannen voor deze wijk ontwikkeld. De totale ontwikkeling bestaat uit de sloop van 240 woningen en de nieuwbouw van 400 woningen. Hiervan worden er 320 in de sociale huur gebouwd. Ook worden er 80 woningen in het middensegment huur gebouwd.

Drie fasen

De realisatie van de eerste fase, 214 woningen, is inmiddels in een afrondende fase. In de eerste fase worden 147 sociale huurwoningen en 67 midden huurwoningen gebouwd. De eerste bewoners krijgen in het najaar van dit jaar de sleutel van hun nieuwe woning.

Er worden in de tweede en derde fase in totaal 123 appartementen en 63 eengezinswoningen gebouwd. Eind september is men gestart met het aanbrengen van de funderingspalen voor de appartementen en woningen. Vanaf half november worden de eerste funderingswerken voor de appartementen gestart. Daarna worden de begane grondvloeren van de woningen gelegd en zullen half december de eerste wanden met verdiepingsvloeren geplaatst worden.

Amersfoort Vernieuwt

Parkweelde maakt deel uit van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal.

Parkweelde

Vanaf begin 2000 zijn de ontwikkelingen van Parkweelde in Amersfoort gestart. Als eerste is Parkweelde 1 ontwikkeld, het gebied tussen de Adventkerk, Neptunusplein en de Hudsonstraat. Als tweede Parkweelde 2 (aan de Van Randwijcklaan). Er zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Parkweelde 3 is het laatste deel van de gebiedsontwikkeling.

Openingsfoto ‘Zicht op Parkweelde’: Petra van Schaik.

Start Bouw fase 2 en 3 Parkweelde III, 400 nieuwe woningen in Amersfoort. Lees ook:
Start bouw eerste 186 woningen in Parkweelde III Amersfoort.
Slimme accu in flatgebouw Amersfoort.

Advertisment ad adsense adlogger