Houtskeletbouwfabriek van Heijmans geopend

Houtskeletbouwfabriek van Heijmans geopend

Heijmans heeft in Heerenveen de deuren geopend van een nieuwe fabriek voor de productie van houtskeletwoningen. Het bedrijf zet hiermee, naast de andere aanbieders, ook een stap naar industrieel en modulair bouwen.

“In 2024 produceert de houtskeletbouwfabriek 250 woningen. Dat zal groeien naar zo’n 1.000 woningen per jaar”

Houtskeletbouwfabriek

De fabriek is eind 2021 aangekocht en uitgebreid voor het industrieel produceren van duurzame en energieneutrale grondgebonden woningen die modulair zijn samen te stellen. Hiermee speelt Heijmans in op de toenemende vraag naar betaalbare en energiezuinige nieuwbouwwoningen.

Burgemeester Avine Fokkens-Kelder van Heerenveen en CEO Ton Hillen van Heijmans openden de fabriek op feestelijke wijze samen met tientallen aanwezige medewerkers en samenwerkingspartners.

“Met de opening van onze eigen houtskeletbouwfabriek zijn we in staat om snel en op grote schaal toekomstbestendige en betaalbare woningen te produceren. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de woningen is variatie en duurzaamheid. Het Horizon concept heeft ongekend veel keuzemogelijkheden, waarmee we tegemoet kunnen komen aan de wensen en eisen van opdrachtgevers en consumenten. Tegelijkertijd bouwen en ontwikkelen we natuurinclusief en klimaatadaptief”, aldus Ton Hillen.

Eerste Horizon woningen in Eindhoven

De eerste in Heerenveen geproduceerde Horizon woningen zijn voor woningcorporatie Thuis geplaatst in de Eindhovense wijk ’t Ven. Het gaat om in totaal 88 woningen. In 2024 produceert de Heijmans fabriek 250 woningen. Dit zal groeien naar zo’n 1.000 woningen per jaar.

Met behulp van een woonconfigurator kunnen opdrachtgevers en consumenten zelf hun huis samenstellen en hebben hierbij de keuze uit vele opties en uitvoeringsniveaus.

Versnelling woningproductie

In de houtskeletbouwfabriek worden de woningen na configuratie door middel van een digitaal proces geproduceerd; ze komen vervolgens in demontabele blokken uit de fabriek, inclusief sanitair, wand- en vloerafwerking. Op de bouwlocatie wordt een woning in een dag in elkaar gezet.

Het totale proces van start bouwbesluit tot en met oplevering van Horizon woningen kan teruggebracht worden naar slechts negen weken. Bij reguliere woningbouw is dat zo’n negen maanden. Dit leidt tot een belangrijke versnelling van de woningproductie.

Op de foto: midden – Burgemeester Avine Fokkens-Kelder van Heerenveen, rechts van haar CEO Ton Hillen van Heijmans en links van haar Marc de Vreede directievoorzitter Heijmans Bouw & Techniek. Om hen heen de directie en medewerkers van de Heijmans houtskeletbouwfabriek.

Houtskeletbouwfabriek van Heijmans geopend. Lees ook:
Hugo de Jonge opent fabriek geWOONhout.
Van Wijnen realiseert in woonfabriek woningen voor anderhalve ton.

Advertisment ad adsense adlogger