Van Wijnen realiseert in woonfabriek woningen voor anderhalve ton

Het aanstaande kabinet wil jaarlijks 100.000 nieuwe woningen te bouwen. Twee derde van die woningen moet onder de NHG-grens liggen of beschikbaar zijn in de betaalbare huursector. Van Wijnen realiseert nu woningen vanaf 148.000 euro inclusief btw (exclusief grond).

Met de woonfabriek verdubbelt Van Wijnen het aantal woningen dat ze jaarlijks kunnen bouwen

Om echte Hollandse huizen te bouwen vanaf 148.000 euro gaat bij Van Wijnen binnenkort de woningfabriek van start. Daar worden de woningen en appartementen geproduceerd. Inclusief keuken en badkamer.

Grootste woningbouwer

“We vinden het belangrijk om woningen voor iédereen te bouwen, wat je inkomen ook is”, zegt Lukas Schmeink, CMO van Van Wijnen. “Met de opening van deze fabriek verdubbelen we het aantal woningen dat wij jaarlijks kunnen bouwen. En we maken een comfortabel thuis voor meer mensen bereikbaar. Daar zijn we trots op.”

Binnen een paar jaar produceert de woningfabriek van Van Wijnen bij volledige capaciteit vierduizend woningen per jaar. Met een totaal van ruim zevenduizend woningen per jaar wordt de bouwonderneming de grootste woningbouwer van Nederland.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Hollandse huizen

Voor 148.000 euro inclusief btw (exclusief grond) koop je een echt Hollands huis met een woonkamer, twee slaapkamers en een bergzolder of een mooi appartement in een gebouw tot 14 hoog.

De toekomstbestendige huizen worden opgeleverd met keuken en badkamer, zijn duurzaam en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo zijn ze voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen, en gemaakt van verduurzaamd beton.

Sneller en goedkoper

Doordat de woningen niet op locatie worden gebouwd maar in de woningfabriek van Van Wijnen, is de bouw sneller en goedkoper en de CO2-uitstoot lager. Ook is het mogelijk de woning naar smaak in te delen. Zo bepalen kopers zelf de keukenindeling, het plaatsen van een of meerdere dakkapellen en kunnen zij de kleur van de bakstenen kiezen.

De 4.000 woningen en appartementen uit de woningfabriek vallen ruim onder de NHG. Daarnaast bouwt Van Wijnen jaarlijks nog 3.000 woningen op de traditionele manier.

Lees ook: Keramisch afgewerkte gevel voor prefab-woning

Advertisment ad adsense adlogger