Hugo de Jonge opent fabriek geWOONhout

Hugo de Jonge opent fabriek geWOONhout

Deze week opende minister Hugo de Jonge de fabriek van geWOONhout. De nieuwe fabriek zorgt voor een duurzame versnelling van het bouwproces. Compleet ingerichte, circulaire houten woningmodules worden in de fabriek in het Achterhoekse Wehl gebouwd.

“In 2025 wil geWOONhout circa 600 woningen per jaar richting nieuwe woonwijken vervoeren”

De fabriek assembleert via een geïndustrialiseerde productielijn modules voor seriematige woningbouw met inmiddels zeven HOUTbaar HUIS woning typen wordt de markt voorzien.

Kansen houtbouw

Na de rondleiding opende De Jonge de fabriek en konden de aanwezigen een complete modelwoning bekijken. Tijdens het aansluitende mini symposium ging een panel* met elkaar in gesprek over de kansen van houtbouw, met elkaar in gesprek over de kansen van houtbouw.

Hugo de Jonge

“Houtbouw is de toekomst en het is indrukwekkend wat geWOONhout hier heeft neergezet. Woningen van hout zijn een oplossing voor de woningnood. Ze zijn snel te bouwen en erg duurzaam. GeWOONhout laat zien voor hout te durven gaan met de opening van een tweede fabriekshal. Het is nu zaak om de productie op te voeren, zodat we woningen kunnen bouwen met een lage CO2-uitstoot”, aldus Hugo de Jonge tijdens de opening.

Voordelen

“Wij zien volop kansen en beseffen de voordelen van houtbouw als geen ander. Wij zijn alle drempels overgestapt met onze fabriek in Wehl. We hopen dat we onze gasten vandaag ge├»nspireerd hebben en dat ook zij de drempel overstappen. Want alleen samen bereiken we een mooiere toekomst!”, aldus Herman van Ommen en Hans Smit van geWOONhout.

Het HOUTbaar HUIS biedt mede een oplossing voor de huidige bouwopgave en de stikstofproblematiek, het versnelt bouwprocessen en is ook duurzaam. Er kan sneller en duurzamer gebouwd worden. De geWOONhout fabriek woningmodules zijn flexibel toepasbaar en voldoen aan het Bouwbesluit.

De eerste honderd woningen zijn inmiddels geplaatst in diverse Achterhoekse gemeenten. In sneltempo zijn al meerdere woningen op locatie gemonteerd. In 2025 wil geWOONhout 4.000 modules, dus circa 600 woningen per jaar naar nieuwe bouwlocaties vervoeren.

*Het panel bestond onder meer uit: Bianca Seekles van de Raad van Bestuur TBI, Herman van Ommen. directeur geWOONhout, Jan van Barneveld, directeur Alliantie Ontwikkeling BV en Frank Waleczek, directeur Subvention BV.

Hugo de Jonge opent fabriek geWOONhout. Lees ook:
HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland in Ten Boer.
Nieuwe fabriek voor circulaire houten woningen.
Cijfers over al opgeleverde en nog te bouwen flexwoningen.

Advertisment ad adsense adlogger