Bouw eerste 186 woningen in Parkweelde III Amersfoort

Start bouw eerste186 woningen in Parkweelde III in Amersfoort

Koopmans Bouw en de Alliantie zijn gestart van de bouw van de 63 eengezinswoningen en 123 appartementen in het project Parkweelde III in Amersfoort. In totaal omvat het project 400 woningen.

“De verwachting is dat de totale ontwikkeling van Parkweelde III, bestaande uit 400 woningen, in 2025 voltooid zal zijn”

Parkweelde III

Parkweelde is een integraal onderdeel van het grotere initiatief ‘Amersfoort Vernieuwt’, een samenwerking tussen gemeente Amersfoort en woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel van dit initiatief is om het leven in de wijken op diverse gebieden te verbeteren, waaronder wonen, samenleven en voorzieningen in de wijk.

Sluitstuk

De ontwikkelingen van de nieuwbouw begonnen in het begin van 2000. Parkweelde I werd als eerste ontwikkeld in het gebied tussen de Adventkerk, Neptunusplein en de Hudsonstraat. Daarna volgde Parkweelde II aan de Van Randwijcklaan. De eerste fase van Parkweelde III, het sluitstuk van dit uitgebreide gebiedsontwikkelingsproject, is in 2022 van start gegaan.

Tempo

Joan van der Burgt en Jan van Barneveld van de Alliantie: “In een hoog tempo bouwen we dit project van 400 woningen. Niet alleen dit aantal is belangrijk, maar ook de diversiteit aan woningen. Door een mix van sociale- en middensegment huurappartementen en kleine eengezinswoningen is Parkweelde geschikt voor een grote groep woningzoekenden. Dit bevordert ook de doorstroming. De verwachting is dat de totale ontwikkeling van Parkweelde III, bestaande uit 400 woningen, in 2025 voltooid zal zijn”.

Lees verder onder de afbeelding.
Start bouw eerste186 woningen in Parkweelde III in Amersfoort
De start van fase III.

Kruiskamp

De Alliantie werkt nauw samen met gemeente Amersfoort om de toekomstplannen voor de hele wijk Kruiskamp te ontwikkelen. In totaal zal het project bestaan uit 400 woningen, waaronder 320 sociale huurwoningen, 80 woningen in het middensegment. Met een mix van sociale- en middensegment huurappartementen en kleine eengezinswoningen is de nieuwbouw geschikt voor een breed scala aan woningzoekenden.

De eerste 214 woningen van deze ontwikkeling in de eerste fase worden in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd. Uit deze fase zijn voor de kerst 2023 111 woningen opgeleverd.

Bron en beeld: De Alliantie en TBI-Koopmans.

Advertisment ad adsense adlogger