Nederlandse CAD standaard (NLCS) webinar voor gemeenten

Nederlandse CAD standaard (NLCS) webinar voor gemeenten

De Nederlandse CAD Standaard (NLCS) is van belang voor gemeenten, ook bij het uitbesteden van ingenieurswerk en contractbeheersing. Tijdens de eerste online NLCS gebruikersdag, 12 maart, wordt hier uitgebreid op ingegaan.

Webinar over belang van Nederlandse CAD standaard (NLCS) voor gemeenten

Het NLCS event wordt 12 maart 2024 gehouden van 13.00 tot 15.00 uur, is online en gratis voor de doelgroep. Het event is de eerste in een reeks van vier gebruikersdagen*.

“We willen asset data beheerders, ingenieurs, adviseurs, contractmanagers en marktpartijen die betrokken zijn bij stedelijke planning en beheer en onderhoud, graag bijpraten over de ontwikkelingen rondom de NLCS. Daarbij gaan we tijdens deze eerste bijeenkomst specifiek in op het belang van deze open standaard voor gemeenten”, verteld Aydemir Çetin van digiGO.

Voordelen NLCS

De Nederlandse CAD standaard is van belang voor gemeenten, omdat de standaard bijdraagt aan beter opdrachtgeverschap. Aydemir verteld verder “De standaard biedt een uniforme structuur voor het modelleren en tekenen van assets zoals wegen, bruggen en riolering. Ook zorgt de NLCS voor betere as-build opleverdossiers, en voor het op orde krijgen van asset data”.

Praktijkvoorbeelden

Na een plenair deel met de laatste informatie over deze open standaard, kunnen de deelnemers terecht in virtuele break-out rooms.

Aydemir: “We geven interactieve sessies waarin we inzoomen op praktijkvoorbeelden, waarmee we de
voordelen van NLCS voor gemeenten in de schijnwerpers zetten. Zo zoomen we onder andere in op
succesvolle inzet van de standaard voor projecten van de gemeenten Rotterdam en Gooise Meren”.

Aanmelden

Val je binnen de doelgroep, dan kan je je hier aanmelden voor het webinar. Aanmelden voor de drie andere events is ook mogelijk.

*De overige Nederlandse CAD standaard gebruikersdagen 2024 vinden plaats op:
– donderdag 23 mei, 12.00-13.00 uur,
– vrijdag 27 sept, 15.00-16.00 uur,
– woensdag 13 nov, 12.00-13.30 uur, gecombineerd met D-Days 2024.

Zie ook:
Gemeenten kunnen geen hogere eisen dan Bouwbesluit stellen.

Advertisment ad adsense adlogger