Nieuwbouw en cultuur Amstelkwartier

Amstelkwartier kavel 11 nieuwbouw en cultuur aan Dura Vermeer gegund

De gemeente Amsterdam heeft de nieuwbouw van kavel 11 in Amstelkwartier 3e fase aan Dura Vermeer Bouw Midden West gegund. De vrije kavel Zuiderlicht van 10.600 vierkante meter, krijgt rond de 60 woningen in de vrije sector. Op een dubbele onderlaag komen onder andere culturele voorzieningen, een gezondheidscentrum en verschillende winkels.

“Wonen, werken en cultuur in nieuwbouw Zuiderlicht Amstelkwartier”

De bouwer scoort met het plan Zuiderlicht hoog op de ruimtelijke kwaliteit. Met name als het gaat om de architectonische uitstraling is het volgens de Amsterdamse selectiecommissie een bijzonder ontwerp voor een bijzondere plek geworden.

Cultuur in Amstelkwartier

Dura Vermeer richt het Cultuurfonds Zuiderlicht op om gedurende de eerste jaren van de exploitatie te investeren in de plint van Zuiderlicht. Dit gebeurt door het organiseren van diverse activiteiten en het aanstellen van een kwartiermaker die de programmering binnen het cultuurcluster verzorgt.

Stichting Tempel gaat het cultuurcluster beheren en ruimtes verhuren aan de OBA, Cinetol en overige culturele en creatieve ondernemers. “De functies in de plint zijn vormgegeven in samenspraak met eindgebruikers en een aantal actieve buurtbewoners van Overamstel, waardoor Zuiderlicht vanaf dag één een plek wordt voor én door de buurt”, zo bericht de gemeente.

Het gebouw heeft vanaf alle zijdes een verrassend aanzicht. Het heeft bijzondere details en veel afwisseling door de diepte van de gevels. De dakterrassen vormen een trap en laten straks veel groen zien. De daktuinkamer wordt ook hoog gewaardeerd door de selectiecommissie. Ook op de mix en samenhang van functies is het maximaal te behalen punten gescoord.

Nieuwe winkelstraat

Kavel 11 in Amstelkwartier 3e fase ligt aan de linkerzijde van de Amstelstroomlaan vanaf de kant van de Spaklerweg. Samen met kavel 10b vormt de kavel de entree naar een nieuwe winkelstraat.

Bron en beeld: Gemeente Amsterdam.

Nieuwbouw kavel 11 Amstelkwartier aan Dura Vermeer gegund. Zie ook:
Woontoren van 100 meter naast Amstelstation.

Advertisment ad adsense adlogger